GEGRILDE CALAMARI MET GEGRILDE-PAPRIKASALSA
4 calamari (pijlinktvissen) à 200 gram, schoongemaakt
1 courgette, in lange, dunne plakjes
1 bos bosuitjes, bijgesneden
olijfolie om in te bakken
PAPRIKASALSA
2 grote rode paprika’s, rondom ingeprikt met een vork
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijn geraspt
1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
rasp en sap van 1 (bio)citroen + halve citroenen voor erbij
100 milliliter extra vergine olijfolie
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Vet de pan licht in met olie. Gril de paprika’s voor de salsa 14 - 15 minuten onder regelmatig keren, tot het vel rondom geblakerd is. Leg de paprika’s in een kom en laat ze afgedekt met plasticfolie 20 - 30 minuten rusten.
Schep intussen de calamari, courgette en bosuitjes in een grote kom om met olijfolie en wat zout en peper. Gril ze in porties 5 - 7 minuten. Laat 5 minuten rusten en snijd de calamari in ringen.
Ontvel intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze fijn. Doe ze in een kom en voeg het uitje, de knoflook, peterselie, peper, de citroenrasp en het -sap, de olijfolie en wat zout en peper toe. Schep de salsa om.
Schep de courgettes, calamari en bosui op een schaal en schep de paprikasalsa erover. Serveer met de halve citroenen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 439 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. juli 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten