dinsdag 27 juli 2021

You Po Che Mian (China)

YOU PO CHE MIAN (BIANG BIANG-NOEDELS MET HETE OLIE)

biang biang-noedels gemaakt van 240 gram bloem
2 tenen knoflook, geraspt
2 lente-uien, in dunne ringen
2 eetlepels szechuan chilivlokken, verkruimeld
2 - 3 struikjes paksoi, bladeren losgehaald
4 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
2 eetlepels chinkiang (zwarte rijstazijn)
1 handvol koriander, grof gehakt, voor erbij


Kook de biang biang-noedels volgens recept en giet ze af. Blancheer intussen de paksoi 1 minuut in kokend gezouten water. Verdeel de noedels over twee kommen. Maak in het midden van beide kommen een bergje van knoflook, lente-ui en szechuan chilivlokken.
Verhit de olie in een kleine steelpan tot hij begint te roken. Schenk de olie voorzichtig op het bergje smaakmakers in de kommen en kijk naar de minivuurwerkshow die plaatsvindt. Schep alles door elkaar met de sojasaus, rijstazijn en paksoi. Serveer de biang biangnoedels bestrooid met de koriander.

2 personen

voedingswaarde : 647 kcal p.p.
noedels maken / bereidingstijd : 3½ uur / 25 minuten

gebied : China
gerechtsoort : veganistisch hoofdgerecht

bron : Delicious. juni 2021

Geen opmerkingen: