dinsdag 6 februari 2018

Mango's met wijn

MANGO’S MET WIJN

8 rijpe mango’s
1 fles rode wijn
2 eetlepels suiker
1 scheut vanille-extract


De mango’s schillen, het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en in een vuurvaste schaal doen met rode wijn, suiker en vanille. Bij matige hitte 30 minuten in de oven bakken. Laten afkoelen en serveren.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes

Cognacperzik

COGNACPERZIK

1 blik perziken
2 vingers cognac
2 eetlepels suiker


Perziken zonder sap op een schotel doen en met cognac en suiker 30 minuten laten staan.

2 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes

Café Français

CAFÉ FRANÇAIS

1 mok hete koffie
1 - 2 theelepels suiker
2 vingers cognac


Suiker door de hete koffie roeren, Voorzichtig de cognac toevoegen (niet roeren), aansteken en brandend serveren.

1 persoon

bereidingstijd : 5 minuten

gerechtsoort : drank

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes

Koffie Martinique

KOFFIE MARTINIQUE

1 mok hete koffie
1 vingers rum
1 - 2 theelepels suiker
1 kruidnagel
1 stuk sinaasappelschil
snufje kaneel


Suiker, kruidnagel, sinaasappelschil en kaneel in een kleine pan doen. Koffie en rum erbij gieten en verwarmen. Niet laten koken!

1 persoon

bereidingstijd : 5 minuten

gerechtsoort : drank

bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Mertes

Tonijn-spaghettisaus

TONIJN-SPAGHETTISAUS

1 blik tonijn
1 blikje champignons
½ mok olijfolie
5 knoflooktenen
peterselie
1 blik geschilde tomaten
1 blikje tomatenpuree
½ mok witte wijn
snufje basilicum
zout
peper


De knoflooktenen uitpersen en in de olijfolie fruiten. Tomaten, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en ten slotte de stukken tonijn in de pan doen. 10 Minuten laten stoven en dan de wijn erbij. Op het allerlaatst de champignons erdoor roeren en met peterselie over de hete spaghetti opdienen.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Martes

Tonijn-kerriesaus

TONIJN-KERRIESAUS

1 blik tonijn
1 blik champignonsoep
1 theelepel kerrie
1 blik erwten


De tonijn in stukjes snijden en met de soep, kerrie en erwten vermengen; 10 minuten laten koken. Kan als saus over rijst, macaroni, spaghetti en dergelijke geserveerd worden.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes

Tonijntaart

TONIJNTAART

1 kilogram aardappelen
2 blikken tonijn
6 eetlepels mayonaise
2 groene paprika’s
4 eieren
6 - 8 olijven


De aardappelen koken en tot puree verwerken. De tonijn in kleine stukjes breken en met de aardappelpuree, fijngehakte paprika’s en de helft van de mayonaise vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Een ingevette bakvorm vullen met het mengsel, goed aandrukken en op een schotel omkeren. Garneren met de rest van de mayonaise, de olijven en plakjes hardgekookt ei.

6 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes

Taragona tonijn

TARAGONA TONIJN

1 blik tonijn
1 fijngehakte ui
½ paprika, fijngesneden
2 hardgekookte eieren, in lakjes gesneden
6 groene olijven


Alle ingrediënten vermengen.
Serveren op brood.

4 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes