CAESARSALADE MET SESAMKIP
3 eetlepels bloem
50 gram sesamzaad
1 ei
300 gram kipfilethaasjes
8 eetlepels (120 milliliter) extra vierge olijfolie
2 sneetjes wit casinobrood, korstjes eraf, brood in blokjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroen- of limoensap
2 eetlepels mayonaise
4 kropjes baby-romainesla, blaadjes losgehaald
1 rode ui, in halve ringen
1 eetlepel kappertjes
stukje Parmezaanse kaas
Strooi de bloem en het sesamzaad elk op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper en rol ze door de bloem. Haal ze door het ei en druk ze tenslotte in het sesamzaad.
Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilethaasjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de broodblokjes in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi ze met wat zout.
Klop een dressing van de sojasaus, het citroensap, de mayonaise en de laatste 3 eetlepels olijfolie. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de slablaadjes met de sesamkip en uiringen over 4 borden. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de kappertjes en croutons. Schaaf of rasp de kaas boven de salade.
4 personen
voedingswaarde : 530 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Delicious. salade, special edition bij Delicious juni 2023
zaterdag 1 juli 2023
Maaltijdsalade met gerookte kip, avocado en appel
MAALTIJDSALADE MET GEROOKTE KIP, AVOCADO EN APPEL
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
rasp en sap van ½ citroen
1 teentje knoflook, geperst
½ bosje bieslook, fijngehakt
150 gram veldsla
2 avocado’s, in blokjes
1 groene appel, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
2 gerookte kipfilets, in plakken
Meng de mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de knoflook en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout, peper en extra citroensap naar smaak.
Meng de veldsla, avocado, appel, komkommer en tomaatjes in een kom. Roer de dressing erdoor en leg de plakken kipfilet erop. Bestrooi met de overige bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Boodschappen juni 2023
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
rasp en sap van ½ citroen
1 teentje knoflook, geperst
½ bosje bieslook, fijngehakt
150 gram veldsla
2 avocado’s, in blokjes
1 groene appel, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
2 gerookte kipfilets, in plakken
Meng de mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de knoflook en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout, peper en extra citroensap naar smaak.
Meng de veldsla, avocado, appel, komkommer en tomaatjes in een kom. Roer de dressing erdoor en leg de plakken kipfilet erop. Bestrooi met de overige bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Boodschappen juni 2023
Meloen gevuld met vruchtensalade
MELOEN GEVULD MET VRUCHTENSALADE
1 ogenmeloen
2 sinaasappels
250 gram aardbeien
2½ eetlepel marasquin
1½ eetlepel suiker
2 eetlepels gepelde hazelnoten
slagroom
Van meloen kapje afsnijden. Pitten en zacht vruchtvlees verwijderen. Met (meloen)lepel meloen tot op 1 centimeter van rand uithollen. Vruchtvlees in kom doen. Sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen en halveren. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Sinaasappelpartjes en aardbeien door meloen scheppen. 2 Eetlepels marasquin en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. Tot gebruik in koelkast zetten. Noten grof hakken.
In kom slagroom met ½ eetlepel suiker en ½ eetlepel marasquin stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Vruchtensalade in uitgeholde meloen scheppen. Toefjes slagroom erop spuiten. Bestrooien met noten. Aan tafel salade uit meloen scheppen en over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juni 1980
1 ogenmeloen
2 sinaasappels
250 gram aardbeien
2½ eetlepel marasquin
1½ eetlepel suiker
2 eetlepels gepelde hazelnoten
slagroom
Van meloen kapje afsnijden. Pitten en zacht vruchtvlees verwijderen. Met (meloen)lepel meloen tot op 1 centimeter van rand uithollen. Vruchtvlees in kom doen. Sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen en halveren. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Sinaasappelpartjes en aardbeien door meloen scheppen. 2 Eetlepels marasquin en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. Tot gebruik in koelkast zetten. Noten grof hakken.
In kom slagroom met ½ eetlepel suiker en ½ eetlepel marasquin stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Vruchtensalade in uitgeholde meloen scheppen. Toefjes slagroom erop spuiten. Bestrooien met noten. Aan tafel salade uit meloen scheppen en over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Posts (Atom)