MELOEN GEVULD MET VRUCHTENSALADE
1 ogenmeloen
2 sinaasappels
250 gram aardbeien
2½ eetlepel marasquin
1½ eetlepel suiker
2 eetlepels gepelde hazelnoten
slagroom
Van meloen kapje afsnijden. Pitten en zacht vruchtvlees verwijderen. Met (meloen)lepel meloen tot op 1 centimeter van rand uithollen. Vruchtvlees in kom doen. Sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen en halveren. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Sinaasappelpartjes en aardbeien door meloen scheppen. 2 Eetlepels marasquin en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. Tot gebruik in koelkast zetten. Noten grof hakken.
In kom slagroom met ½ eetlepel suiker en ½ eetlepel marasquin stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Vruchtensalade in uitgeholde meloen scheppen. Toefjes slagroom erop spuiten. Bestrooien met noten. Aan tafel salade uit meloen scheppen en over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten