zaterdag 1 juli 2023

Meloen gevuld met vruchtensalade

MELOEN GEVULD MET VRUCHTENSALADE

1 ogenmeloen
2 sinaasappels
250 gram aardbeien
2½ eetlepel marasquin
1½ eetlepel suiker
2 eetlepels gepelde hazelnoten
slagroom


Van meloen kapje afsnijden. Pitten en zacht vruchtvlees verwijderen. Met (meloen)lepel meloen tot op 1 centimeter van rand uithollen. Vruchtvlees in kom doen. Sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen en halveren. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Sinaasappelpartjes en aardbeien door meloen scheppen. 2 Eetlepels marasquin en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. Tot gebruik in koelkast zetten. Noten grof hakken.
In kom slagroom met ½ eetlepel suiker en ½ eetlepel marasquin stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Vruchtensalade in uitgeholde meloen scheppen. Toefjes slagroom erop spuiten. Bestrooien met noten. Aan tafel salade uit meloen scheppen en over 4 schaaltjes verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: