vrijdag 29 maart 2019

Zeevruchten-Balti met groenten (Baltistan, Pakistan)

ZEEVRUCHTEN-BALTI MET GROENTEN

1 deciliter maisolie
1 ui, fijngesneden
¼ bloemkool, in roosjes
75 gram sperziebonen, in stukjes
100 gram maiskorrels
zout
peper
2 groene pepers, in plakjes
1 - 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
125 gram kabeljauwfilet, in stukjes
125 gram gekookte garnalen
3 krabsticks, in stukjes
½ eetlepel citroensap
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen koriander
2 eetlepels maïzena


2 Eetlepels olie verhitten en ui, bloemkool, bonen en mais 10 minuten roerbakken. ½ Theelepel zout, peper, groene peper, verse koriander en 3 eetlepels water toevoegen en afgedekt nog 10 minuten laten stoven. Groenten langs rand van schaal scheppen.
Intussen kabeljauw, garnalen, krabsticks, citroensap, chilipoeder, gemalen koriander en maïzena mengen en afgedekt 10 minuten in koelkast zetten.
Rest van olie verhitten en zeevruchten in 5 minuten goudbruin bakken. Zeevruchten op keukenpapier laten uitlekken en ook op schaal leggen. Eventueel met schijfjes limoen garneren.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Baltistan, Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1998