donderdag 4 mei 2023

Komkommersandwich met paling

KOMKOMMERSANDWICH MET PALING

1 komkommer
200 gram gerookte palingfilet
1 eetlepel mierikswortel
2 eetlepels yoghurtmayonaise
8 sneetjes bruin casinobrood
50 gram roomboter
15 gram verse dille, fijngeknipt


Komkommer schillen en in plakjes snijden. In keukenmachine paling, mierikswortel, yoghurtmayonaise, zout en peper tot glad mengsel pureren. Casinobrood in broodrooster goudbruin roosteren. Laten afkoelen en besmeren met boter.
Helft van sneetjes beleggen met helft van komkommer, bestrooien met dille. Palingmengsel erover verdelen en afdekken met rest van komkommer. Overige 4 sneetjes erop leggen. Sandwiches ontkorsten en 2 keer diagonaal doorsnijden tot kleine driehoekjes of in de lengte in 3 repen snijden.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : AllerHande mei 2003

Kipfilet in ananassap

KIPFILET IN ANANASSAP

2½ deciliter ananassap
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
1 djeroek poeroet (limoenblaadje)
1 eetlepel sinaasappelmarinade
40 gram pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 – 2 eetlepels limoensap
zout
cayennepeper
lange reepjes schil van 1 limoen
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
40 gram boter of margarine


Breng het ananassap met gember, limoenblad en marmelade aan de kook en laat op zacht vuur tot de helft inkoken. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Zeef het ingekookte sap, roer er olijfolie en limoensap door. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper. Klop hem met de staafmixer schuimig en roer de limoenschil erdoor. Bestrooi de kipfilets met zout en peper, bak ze in boter in 4 – 5 minuten tot de kip lichtbruin en gaar is. Serveer de kip met de saus en pasta.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 2000, Kip & ei special

Hele maiskolf van de bbq

HELE MAISKOLF VAN DE BBQ

4 maiskolven
4 – 6 eetlepels mayonaise
½ theelepel kurkuma
1 theelepel garam masala
1 kleine rode ui, gesnipperd
rasp van 1 limoen
1 rode peper, fijngehakt
4 eetlepels gebakken uitjes


Steek de barbecue aan.
Kook de maiskolven 15 minuten voor in water met zout. Gril de maiskolven 5 minuten op het rooster van de barbecue. Keer regelmatig. Smeer de mais in met de mayonaise en bestrooi rondom met de kurkuma, garam masala, ui, limoenrasp, rode peper en uitjes.
Lekker met een partje limoen erbij.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen mei 2023