STOKBROOD MET KIP EN ANANAS
2 halve gegrilleerde kippen
¼ komkommer
2 tomaten
2 stengels bleekselderij
2 schijven ananas (uit blik)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zure room
1 theelepel kerriepoeder
½ krop sla
zout
peper
1 klein volkoren stokbrood
½ kopje ontkiemde groentezaadjes (alfalfa) of taugé
Kippenvlees van botjes halen en in stukjes snijden. Komkommer wassen en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Bleekselderij wassen en in dunne stukjes snijden. Ananas in stukjes snijden. In kom mayonaise, zure room en kerriepoeder door elkaar mengen. Toevoegen: kip, komkommer en bleekselderij. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan.
Stokbrood in lengte doormidden snijden. Onderste helft achtereenvolgens beleggen met sla, tomaten, kipsalade en ananas. Bestrooien met groentezaadjes. Bovenste helft van stokbrood er op leggen.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip juni 1980
woensdag 21 juni 2023
Crostini e Fegati (Italië)
CROSTINI E FEGATI (GEBAKKEN BROOD MET KIPPENLEVERTJESMOUSSE)
250 gram kippenlevers
1 kleine ui
10 takjes selderij
1 eetlepel kappertjes (zonder vocht)
1 eetlepel olie
¾ deciliter Soave (Italiaanse wijn)
½ kippenbouillontablet
½ theelepel tijm
zout
versgemalen peper
4 sneetjes oud wit brood
Kippenlevers in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In een kopje 5 takjes selderij fijnknippen. Met een scherp mes de kappertjes fijnhakken. In een braadpan olie verhitten. Ui toevoegen en 2 minuten zachtjes bakken. Kippenlevers en selderij toevoegen en al omscheppend nog 2 minuten bakken. Wijn, bouillontablet en tijm toevoegen en 8 minuten zachtjes laten stoven tot de wijn is verdampt. Af en toe omscheppen. Iets laten afkoelen. Kippenlevermengsel in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Overdoen in een kom en gehakte kappertjes erdoor mengen. Op smaak afmaken met zout en peper en laten afkoelen.
In frituurpan olie verhitten tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt. Intussen van brood korsten afsnijden. Grote schaal bekleden met keukenpapier. Vier sneetjes brood één voor één in 1 minuut goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Elk sneetje dik besmeren met levermengsel en in vier driehoekjes snijden. Op vier bordjes rangschikken. Garneren met achtergehouden selderij. Direct opdienen.
Lekker met een glas witte Soave-wijn.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande juni/juli 1988
250 gram kippenlevers
1 kleine ui
10 takjes selderij
1 eetlepel kappertjes (zonder vocht)
1 eetlepel olie
¾ deciliter Soave (Italiaanse wijn)
½ kippenbouillontablet
½ theelepel tijm
zout
versgemalen peper
4 sneetjes oud wit brood
Kippenlevers in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In een kopje 5 takjes selderij fijnknippen. Met een scherp mes de kappertjes fijnhakken. In een braadpan olie verhitten. Ui toevoegen en 2 minuten zachtjes bakken. Kippenlevers en selderij toevoegen en al omscheppend nog 2 minuten bakken. Wijn, bouillontablet en tijm toevoegen en 8 minuten zachtjes laten stoven tot de wijn is verdampt. Af en toe omscheppen. Iets laten afkoelen. Kippenlevermengsel in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Overdoen in een kom en gehakte kappertjes erdoor mengen. Op smaak afmaken met zout en peper en laten afkoelen.
In frituurpan olie verhitten tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt. Intussen van brood korsten afsnijden. Grote schaal bekleden met keukenpapier. Vier sneetjes brood één voor één in 1 minuut goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Elk sneetje dik besmeren met levermengsel en in vier driehoekjes snijden. Op vier bordjes rangschikken. Garneren met achtergehouden selderij. Direct opdienen.
Lekker met een glas witte Soave-wijn.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande juni/juli 1988
Gebakken ham met ananas
GEBAKKEN HAM MET ANANAS
4 plakken achterham à 100 gram
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels boter of margarine
2 schijven ananas (uit blik)
2 eetlepels koffieroom
4 cocktailkersen
4 toefjes peterselie
Ham inwrijven met mosterd. In koekenpan boter verhitten. Ham 3 minuten aan elke kant bruin bakken. In zeef ananas laten uitlekken, 2 eetlepels sap opvangen. Ananasschijven doormidden snijden. Ham op schaal leggen. Door bakvet roeren: sap, 1 deciliter water en room. In juskom doen. Ananas met kersen op ham leggen. Garneren met peterselie.
Groentetip: postelein.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip juni 1980
4 plakken achterham à 100 gram
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels boter of margarine
2 schijven ananas (uit blik)
2 eetlepels koffieroom
4 cocktailkersen
4 toefjes peterselie
Ham inwrijven met mosterd. In koekenpan boter verhitten. Ham 3 minuten aan elke kant bruin bakken. In zeef ananas laten uitlekken, 2 eetlepels sap opvangen. Ananasschijven doormidden snijden. Ham op schaal leggen. Door bakvet roeren: sap, 1 deciliter water en room. In juskom doen. Ananas met kersen op ham leggen. Garneren met peterselie.
Groentetip: postelein.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Posts (Atom)