woensdag 21 juni 2023

Stokbrood met kip en ananas

STOKBROOD MET KIP EN ANANAS

2 halve gegrilleerde kippen
¼ komkommer
2 tomaten
2 stengels bleekselderij
2 schijven ananas (uit blik)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zure room
1 theelepel kerriepoeder
½ krop sla
zout
peper
1 klein volkoren stokbrood
½ kopje ontkiemde groentezaadjes (alfalfa) of taugé


Kippenvlees van botjes halen en in stukjes snijden. Komkommer wassen en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Bleekselderij wassen en in dunne stukjes snijden. Ananas in stukjes snijden. In kom mayonaise, zure room en kerriepoeder door elkaar mengen. Toevoegen: kip, komkommer en bleekselderij. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan.
Stokbrood in lengte doormidden snijden. Onderste helft achtereenvolgens beleggen met sla, tomaten, kipsalade en ananas. Bestrooien met groentezaadjes. Bovenste helft van stokbrood er op leggen.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: