GEBAKKEN HAM MET ANANAS
4 plakken achterham à 100 gram
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels boter of margarine
2 schijven ananas (uit blik)
2 eetlepels koffieroom
4 cocktailkersen
4 toefjes peterselie
Ham inwrijven met mosterd. In koekenpan boter verhitten. Ham 3 minuten aan elke kant bruin bakken. In zeef ananas laten uitlekken, 2 eetlepels sap opvangen. Ananasschijven doormidden snijden. Ham op schaal leggen. Door bakvet roeren: sap, 1 deciliter water en room. In juskom doen. Ananas met kersen op ham leggen. Garneren met peterselie.
Groentetip: postelein.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten