woensdag 21 juni 2023

Gebakken ham met ananas

GEBAKKEN HAM MET ANANAS

4 plakken achterham à 100 gram
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels boter of margarine
2 schijven ananas (uit blik)
2 eetlepels koffieroom
4 cocktailkersen
4 toefjes peterselie


Ham inwrijven met mosterd. In koekenpan boter verhitten. Ham 3 minuten aan elke kant bruin bakken. In zeef ananas laten uitlekken, 2 eetlepels sap opvangen. Ananasschijven doormidden snijden. Ham op schaal leggen. Door bakvet roeren: sap, 1 deciliter water en room. In juskom doen. Ananas met kersen op ham leggen. Garneren met peterselie.
Groentetip: postelein.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: