maandag 19 juni 2023

Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten (Libanon)

FATTOUSH MET PITA, KRUIDEN EN TUINERWTEN

2 theelepels baharat
7 eetlepels olijfolie
3 grote pitabroodjes
200 gram tuinerwten (diepvries)
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels appelciderazijn
1 kleine teen knoflook
15 gram munt
20 gram platte peterselie
350 gram snoeptomatenmix
150 gram snoeppaprika’s


Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de baharat met 4 eetlepels olie. Snijd e pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 6 cirkels krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.
Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 minuten knapperig. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 minuten (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en e ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande juni 2017

Geen opmerkingen: