maandag 19 juni 2023

Snijbonen-frittata met geitenkaas

SNIJBONEN-FRITTATA MET GEITENKAAS

400 gram snijbonen, panklaar
2 eetlepels olijfolie
200 gram aardappelschijfjes, koelvers
100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
5 eieren
4 eetlepels room
handje peterselie, fijngehakt


Kook de snijbonen in 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin e aardappelschijfjes op middelhoge stand om en om tot ze licht gekleurd zijn. Schep de aardappelschijfjes en snijbonen in een grote kom om met de geitenkaas en tomaat.
Klop de eieren met de room, zout en peper los in een andere kom en giet dit bij de aardappel en bonen. Meng goed door elkaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en giet het hele mengsel in de pan. Schud een beetje zodat alles zich goed verdeelt en strijk de bovenkant glad. Leg een deksel op de pan en laat de frittata in 5 – 8 minuten garen op de laagste stand.
Keer de frittata met behulp van het deksel om en bak ook aan de andere kant in 5 minuten lichtbruin. Bestrooi met de peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen juni 2020

Geen opmerkingen: