SCHOLFILET IN ZOET-ZURE SAUS
1 deciliter zonnebloemolie
1 ui, in dunne partjes
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
2 gemberbolletjes, fijngehakt
2 eetlepels azijn
2 eetlepels medium dry sherry
2 eetlepels suiker
3 eetlepels tarwebloem
peper
zout
500 gram scholfilet
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena
Verhit 2 eetlepels van de olie en bak de ui met de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de gember, de azijn, de sherry, de suiker en 1 deciliter water toe en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur zachtjes koken. Meng intussen de bloem met peper en zout naar smaak en wentel de scholfilets erdoor. Verhit de olie, klop de filets af en bak ze aan beide kanten mooi bruin. Roer de soja en de maïzena door elkaar en schenk het al roerende bij de saus.
Lekker met witte rijst en roergebakken broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : C1000 Weekmenu tot en met 24 mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten