KIP MET RODE CURRYPASTA EN CASHEWNOTEN
2 eetlepels olie
½ - 1 eetlepel rode currypasta
1 grote rode paprika, in dunne repen
600 gram kipfilet, in reepjes
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels bruine suiker
4 lente-uitjes, in stukjes
100 gram geroosterde ongezouten cashewnoten
In wok olie verhitten en currypasta, paprika, kip en knoflook hierin 3 minuten bakken. Oestersaus, vissaus en suiker toevoegen en 4 minuten op zacht vuur laten stoven (het gerecht gaat dan iets karamelliseren door de suiker). Lente-ui 2 minuten meebakken. Voor serveren cashewnoten erdoor scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair mei 1997, bijlage Thais koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten