SPINAZIESALADE MET GEROOKTE KIP
150 gram jonge spinazieblaadjes
250 gram gerookte kipfilet
zout
peper
1 rijpe avocado
4 eetlepels ongezouten hazelnoten
DRESSING
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels Dijonmosterd
Was en droog de spinazieblaadjes. Verwijder harde stelen. Snijd de kipfilet in smalle repen. Maak de dressing klaar: roer de zonnebloemolie, azijn en mosterd door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit.
Verdeel de spinazieblaadjes over de borden. Leg de kipfiletreepjes op de spinazie. Strooi hazelnoten over de salade. Snijd met behulp van een meloenbolletjessteker kleine balletjes uit de avocado. Leg de balletjes op de salade die wordt besprenkeld met de dressing. Dien de salade meteen op.
4 personen
voedingswaarde : 361 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen mei 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten