AULIVI CUNSATI (PITTIG GEKRUIDE OLIJVEN)
300 gram milde groene olijven op zout water
1 – 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
3½ eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
2½ theelepel oregano, fijngehakt
Ontpit de olijven en keus ze licht met de muis van uw hand. Doe ze in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Schep alles goed om en laat de marinade enkele uren intrekken.
Deze olijven zijn in een goed afgesloten bak een week houdbaar in de koelkast.
Ter variatie kunt u de olijven bereiden in de stijl van Syracuse: voeg 1 eetlepel kappertjes, een handvol fijngehakte munt en 1 fijngesneden stengel bleekselderij toe.
4 personen
bereidings- / marineertijd : 15 minuten / enkele uren
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten