donderdag 18 mei 2023

Aulivi Cunsati (Sicilië, Italië)

AULIVI CUNSATI (PITTIG GEKRUIDE OLIJVEN)

300 gram milde groene olijven op zout water
1 – 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
3½ eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
2½ theelepel oregano, fijngehakt


Ontpit de olijven en keus ze licht met de muis van uw hand. Doe ze in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Schep alles goed om en laat de marinade enkele uren intrekken.
Deze olijven zijn in een goed afgesloten bak een week houdbaar in de koelkast.
Ter variatie kunt u de olijven bereiden in de stijl van Syracuse: voeg 1 eetlepel kappertjes, een handvol fijngehakte munt en 1 fijngesneden stengel bleekselderij toe.

4 personen

bereidings- / marineertijd : 15 minuten / enkele uren

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore

Geen opmerkingen: