SMÄLTSILL (GESMOLTEN HARING)
6 aardappelen
½ theelepel zout
2 eieren
8 haringfilets
1 bosje radijs
1 eetlepel boter
4 eetlepels gehakte peterselie
Was en schil de aardappelen, snijd ze doormidden en laat ze 10 minuten koken in water met zout. Leg de eieren in kokend water en kook ze 10 minuten. Snijd de haringfilets in 1 centimeter brede, schuine repen. Leg deze op een bord, zet dit op de kokende aardappelen en verwarm de repen erbovenop tijdens de rest van de kooktijd - 15 minuten - of laat ze ‘smelten’. Pel de gekookte eieren en hak ze grof. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een pannetje goudbruin.
De mootjes haring omringen met de gehakte peterselie, de plakjes radijs en de gehakte eieren en de hete boter erover gieten. Serveer de aardappelen apart.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : visgerecht
bron : Lekkernijen uit dertig landen : 121 internationale specialiteiten / Annette Wolter
vrijdag 15 januari 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)