vrijdag 14 maart 2008

Abronoma a yarosu (Ghana)

ABRONOMA A YAROSU (GEVULDE WILDE DUIVEN)

4 wilde duiven
3 plakken yam
250 gram oud brood
2 eieren
150 gram knolselderij
3 uien, fijngehakt
1 bosje peterselie
grillpoeder
125 gram boter

Kook de yams en pureer ze met een vork.
Week het brood in water en druk er de vloeistof uit in een zeef. Klop de
eieren los en voeg ze met het brood toe aan de yampuree.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout en meng alles goed dooreen.
Snijd de selderij in dobbelsteentjes.
Maak de duiven schoon en vul ze met het yam-eimengsel. Bind de duiven dicht
met garen of gebruik cocktailprikkers. Wrijf de duiven aan de buitenkant
goed in met grillpoeder.
Grilleer ze in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Keer ze
af en toe en bestrijk ze geregeld met boter.
Geef hier stokbrood en sla bij.
• U kunt in plaats van duiven ook kalkoen, wilde eenden, kwartels of
kip gebruiken. De hoeveelheid vulling dient dan te worden aangepast.

4 personen

(voor)bereidingstijd : 2 uur

land : Ghana
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron :Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling &
Jojo Cobbinah