MINESTRONE
1 blik reuzenbonen (400 gram)
1 pak Italiaanse tomatensoep met basilicum (400 milliliter)
350 gram boerensoepgroente
50 gram groene pesto
50 gram geraspte belegen kaas
Reuzenbonen afgieten. In soeppan tomatensoep met ¼ liter water, soepgroente en reuzenbonen op zacht vuur al roerende aan de kook brengen. Groente in 5 minuten tegen de kook aan beetgaar koken. Pesto door soep roeren.
Soep in twee grote kommen scheppen en kaas erover strooien.
2 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Allerhande mei 2002
woensdag 20 mei 2020
Goudse kaasbolletjes (Gouda, Zuid-Holland, Nederland)
GOUDSE KAASBOLLETJES
50 gram zachte boter
100 gram roggebrood, verkruimeld
150 gram belegen Goudse kaas, geraspt
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
een paar druppels Tabasco
grof gemalen peper
Meng de boter met roggebrood en 100 gram kaas. Voeg mosterd en peterselie toe. Breng op smaak met Tabasco en peper. Rol 16 balletjes van het mengsel en rol deze door de overgebleven kaas. Laat de bolletjes opstijven in de koelkast en serveer bij de borrel.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten (plus opstijven)
gebied : Gouda, Zuid-Holland, Nederland
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Elle Eten zomer 2001
50 gram zachte boter
100 gram roggebrood, verkruimeld
150 gram belegen Goudse kaas, geraspt
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
een paar druppels Tabasco
grof gemalen peper
Meng de boter met roggebrood en 100 gram kaas. Voeg mosterd en peterselie toe. Breng op smaak met Tabasco en peper. Rol 16 balletjes van het mengsel en rol deze door de overgebleven kaas. Laat de bolletjes opstijven in de koelkast en serveer bij de borrel.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten (plus opstijven)
gebied : Gouda, Zuid-Holland, Nederland
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Elle Eten zomer 2001
(Bloed)sinaasappels met walnoten, gesmoorde witlof en gorgonzola (Chicago, Illinois, Verenigde Staten)
(BLOED)SINAASAPPELS MET WALNOTEN, GESMOORDE WITLOF EN GORGONZOLA
8 (bloed)sinaasappels
2 worteltjes
1 ui
½ zakje verse selderij (à 50 gram)
2 theelepels milde olijfolie
2 struikjes witlof
2 theelepels suiker
zout
peper
1 zakje walnoten (45 gram)
120 gram gorgonzola op kamertemperatuur
1 eetlepel roerbakolie
4 Sinaasappels uitpersen. In pan sinaasappelsap 20 à 30 minuten laten koken tot iets stroperige massa ontstaat. Worteltjes wassen, schoonmaken en fijnsnijden. Ui pellen en fijnhakken. Selderij fijnknippen. In pan olijfolie mild verhitten en wortel, ui en selderij 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Intussen witlof wassen en klein stukje van onderkant snijden. Witlof en suiker toevoegen. Zoveel water erbij schenken dat witlof voor 2/3 deel onderstaat. Witlof afgedekt 15 minuten koken.
Witlof uit pan nemen en 40 milliliter kookwater bewaren. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Sinaasappels overdwars in plakken van 1 centimeter dik snijden. Witlof in lengte in vieren snijden.
In pan opgevangen kookwater met witlof verhitten. In andere pan sinaasappelsap met sinaasappelplakken verhitten. In kom witlof met 2 eetlepels kookvocht, zout en peper omscheppen. Walnoten fijnhakken. Gorgonzola in stukjes snijden.
Warme sinaasappelplakken over vier borden verdelen. Witlof erop leggen. Walnoten en gorgonzola erover strooien. Sinaasappelsap, kookvocht van witlof en olie eromheen sprenkelen. Bestrooien met peper.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Chicago, Illinois, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Charlie Trotter, in Allerhande mei 1998
8 (bloed)sinaasappels
2 worteltjes
1 ui
½ zakje verse selderij (à 50 gram)
2 theelepels milde olijfolie
2 struikjes witlof
2 theelepels suiker
zout
peper
1 zakje walnoten (45 gram)
120 gram gorgonzola op kamertemperatuur
1 eetlepel roerbakolie
4 Sinaasappels uitpersen. In pan sinaasappelsap 20 à 30 minuten laten koken tot iets stroperige massa ontstaat. Worteltjes wassen, schoonmaken en fijnsnijden. Ui pellen en fijnhakken. Selderij fijnknippen. In pan olijfolie mild verhitten en wortel, ui en selderij 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Intussen witlof wassen en klein stukje van onderkant snijden. Witlof en suiker toevoegen. Zoveel water erbij schenken dat witlof voor 2/3 deel onderstaat. Witlof afgedekt 15 minuten koken.
Witlof uit pan nemen en 40 milliliter kookwater bewaren. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Sinaasappels overdwars in plakken van 1 centimeter dik snijden. Witlof in lengte in vieren snijden.
In pan opgevangen kookwater met witlof verhitten. In andere pan sinaasappelsap met sinaasappelplakken verhitten. In kom witlof met 2 eetlepels kookvocht, zout en peper omscheppen. Walnoten fijnhakken. Gorgonzola in stukjes snijden.
Warme sinaasappelplakken over vier borden verdelen. Witlof erop leggen. Walnoten en gorgonzola erover strooien. Sinaasappelsap, kookvocht van witlof en olie eromheen sprenkelen. Bestrooien met peper.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Chicago, Illinois, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Charlie Trotter, in Allerhande mei 1998
Mexicaans gekruide frites (Mexico)
MEXICAANS GEKRUIDE FRITES
zout
3 grote aardappelen (600 gram)
frituurolie
Mexicaanse kruiden
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze (met een fritessnijder) in lange dunne staafjes. Voeg de aardappelstaafjes aan het kokende water toe en kook ze 3 minuten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C. Bak de rites in 4 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier even uitlekken. Doe de frites over in een schaal en strooi er zout en Mexicaanse kruiden over.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 3 mei 1995
zout
3 grote aardappelen (600 gram)
frituurolie
Mexicaanse kruiden
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze (met een fritessnijder) in lange dunne staafjes. Voeg de aardappelstaafjes aan het kokende water toe en kook ze 3 minuten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C. Bak de rites in 4 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier even uitlekken. Doe de frites over in een schaal en strooi er zout en Mexicaanse kruiden over.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 3 mei 1995
Krabragoût met rijst
KRABRAGOÛT MET RIJST
300 gram snelkook-zilvervliesrijst
zout
peper
1 eetlepel olie
2 preien, in ringen
2 vleestomaten, in blokjes
1 zakje witte saus (Knorr)
2 ½ deciliter halfvolle melk
3 eetlepels fijngesneden kervel
2 eetlepels zure room
400 gram krabsticks, in stukjes
Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie verhitten en prei 3 minuten omscheppend bakken. Tomaat toevoegen en omscheppend nog 2 minuten meebakken. Gekookte rijst door preimengsel scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Rijst warmhouden. Saus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Kervel, zure room, krabsticks, zout en peper erdoor roeren. Rijst over borden verdelen en ragoût erop scheppen. Lekker met salade van veldsla met een dressing van 2 theelepels olie, ¼ theelepel azijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper (95 kcal. per 100 gram)
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
300 gram snelkook-zilvervliesrijst
zout
peper
1 eetlepel olie
2 preien, in ringen
2 vleestomaten, in blokjes
1 zakje witte saus (Knorr)
2 ½ deciliter halfvolle melk
3 eetlepels fijngesneden kervel
2 eetlepels zure room
400 gram krabsticks, in stukjes
Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie verhitten en prei 3 minuten omscheppend bakken. Tomaat toevoegen en omscheppend nog 2 minuten meebakken. Gekookte rijst door preimengsel scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Rijst warmhouden. Saus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Kervel, zure room, krabsticks, zout en peper erdoor roeren. Rijst over borden verdelen en ragoût erop scheppen. Lekker met salade van veldsla met een dressing van 2 theelepels olie, ¼ theelepel azijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper (95 kcal. per 100 gram)
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
Flensjes met Chinese groenten-mix en ei (China)
FLENSJES MET CHINESE GROENTEN-MIX EN EI
75 gram bloem
zout
peper
1 ei
2 deciliter melk
2 eetlepels zonnebloem- of arachinde-olie
GROENTEVULLING
4 eieren
2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
300 gram Szechuan roerbaksaus (pot, Conimex)
200 gram taugé
200 gram ham, in blokjes
zout
peper
2 eetlepels sojasaus
3 takjes bladselderij
Beslag kloppen van bloem, zout, 1 ei, melk en 1 eetlepel olie. In koekenpan met 24 centimeter doorsnede steeds 1 theelepel olie verhitten en van beslag 5 flensjes bakken. Flensjes warmhouden.
4 eieren in 10 minuten hard koken. Eieren pellen en in plakjes snijden. In 2 eetlepels olie ui, knoflook en gember 5 minuten roerbakken. Roerbaksaus, taugé en ham toevoegen en 5 minuten roerbakken. Zout, peper en sojasaus toevoegen.
Op platte schaal lagen maken van flensjes, groentemengsel en ei. Eindigen met laag groentemengsel. Garneren met takjes bladselderij en plakje ei.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
75 gram bloem
zout
peper
1 ei
2 deciliter melk
2 eetlepels zonnebloem- of arachinde-olie
GROENTEVULLING
4 eieren
2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
300 gram Szechuan roerbaksaus (pot, Conimex)
200 gram taugé
200 gram ham, in blokjes
zout
peper
2 eetlepels sojasaus
3 takjes bladselderij
Beslag kloppen van bloem, zout, 1 ei, melk en 1 eetlepel olie. In koekenpan met 24 centimeter doorsnede steeds 1 theelepel olie verhitten en van beslag 5 flensjes bakken. Flensjes warmhouden.
4 eieren in 10 minuten hard koken. Eieren pellen en in plakjes snijden. In 2 eetlepels olie ui, knoflook en gember 5 minuten roerbakken. Roerbaksaus, taugé en ham toevoegen en 5 minuten roerbakken. Zout, peper en sojasaus toevoegen.
Op platte schaal lagen maken van flensjes, groentemengsel en ei. Eindigen met laag groentemengsel. Garneren met takjes bladselderij en plakje ei.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
Scholfilet met prei
SCHOLFILET MET PREI
1 ui
1 dunne prei
1 sneetje kruidkoek
400 gram scholfilet
1 eetlepel citroensap
25 gram boter
mespunt chilipoeder
1 laurierblaadje
2 deciliter visbouillon
zout
peper
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verkruimel de kruidkoek. Snijd de schol in repen van 5 centimeter en besprenkel ze met citroensap.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui glazig. Roer het chilipoeder erdoor. Voeg de prei, het laurierblaadje en de kruidkoek toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de schol door de groente en stoof de vis afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en Bietjessalade met appel.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 3 mei 1995
1 ui
1 dunne prei
1 sneetje kruidkoek
400 gram scholfilet
1 eetlepel citroensap
25 gram boter
mespunt chilipoeder
1 laurierblaadje
2 deciliter visbouillon
zout
peper
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verkruimel de kruidkoek. Snijd de schol in repen van 5 centimeter en besprenkel ze met citroensap.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui glazig. Roer het chilipoeder erdoor. Voeg de prei, het laurierblaadje en de kruidkoek toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de schol door de groente en stoof de vis afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en Bietjessalade met appel.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 3 mei 1995
Sperziebonensalade met rettich
SPERZIEBONENSALADE MET RETTICH
300 gram sperziebonen
zout
100 gram rettich
1 stukje prei van 10 centimeter
2 eetlepels (dragon)azijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels tomatenketchup
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels slaolie
Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Kook ze in ruim kokend water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze afkoelen. Snijd de rettich in zeer dunne plakjes en halveer ze. Hak de prei zeer fijn.
Meng de prei met de azijn, de suiker, de tomatenketchup, zout en peper, de peterselie en de slaolie. Schep de sperziebonen en de rettich door de preidressing.
2 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 4 mei 1994
300 gram sperziebonen
zout
100 gram rettich
1 stukje prei van 10 centimeter
2 eetlepels (dragon)azijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels tomatenketchup
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels slaolie
Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Kook ze in ruim kokend water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze afkoelen. Snijd de rettich in zeer dunne plakjes en halveer ze. Hak de prei zeer fijn.
Meng de prei met de azijn, de suiker, de tomatenketchup, zout en peper, de peterselie en de slaolie. Schep de sperziebonen en de rettich door de preidressing.
2 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 4 mei 1994
Aardappels met kaas en karwijzaad (Europa)
AARDAPPELS MET KAAS EN KARWIJZAAD
4 grote vastkokende aardappels
zout
2 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel karwijzaadjes
Onder stromend water aardappels goed schoonboenen. In pan met weinig water en zout aardappels in 25 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in lengte halveren en schilkanten dun bestrijken met olie. Snijkanten bestrooien met kaas en karwijzaadjes.
Aardappels met schilkant op barbecue leggen en 5 minuten roosteren tot schil knapperig wordt en kaas gesmolten is. Op vier borden zetten.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Europa
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande Extra voorjaar / zomer 1994
4 grote vastkokende aardappels
zout
2 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel karwijzaadjes
Onder stromend water aardappels goed schoonboenen. In pan met weinig water en zout aardappels in 25 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in lengte halveren en schilkanten dun bestrijken met olie. Snijkanten bestrooien met kaas en karwijzaadjes.
Aardappels met schilkant op barbecue leggen en 5 minuten roosteren tot schil knapperig wordt en kaas gesmolten is. Op vier borden zetten.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Europa
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande Extra voorjaar / zomer 1994
Basmatirijst met saffraan (India)
BASMATIRIJST MET SAFFRAAN
500 gram Basmatirijst
5 gram zout
4 gram saffraanpoeder
2 Pakken Basmatirijst (à 250 gram) met 5 gram zout laten koken volgens pak. Rijst en 2 zakjes (à 2 gram) saffraanpoeder toevoegen. 8 Minuten laten koken. Afgieten. Met deksel op pan in nog 15 minuten gaar laten worden.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair mei 1993
500 gram Basmatirijst
5 gram zout
4 gram saffraanpoeder
2 Pakken Basmatirijst (à 250 gram) met 5 gram zout laten koken volgens pak. Rijst en 2 zakjes (à 2 gram) saffraanpoeder toevoegen. 8 Minuten laten koken. Afgieten. Met deksel op pan in nog 15 minuten gaar laten worden.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair mei 1993
Aardappel-appelpuree (Vlaanderen, België)
AARDAPPEL-APPELPUREE
zout
peper
750 gram aardappelen
3 appels (450 gram, bijvoorbeeld Golden Delicious), geschild, in blokjes
75 gram boter of margarine, in klontjes
nootmuskaat
In pan met weinig water en zout aardappelen koken. Laatste 10 minuten blokjes appel meekoken. Aardappelen en appels afgieten en door pureeknijper duwen. Boter door puree roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Vlaanderen België
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Walda Pairon, in Tip Culinair mei 1993
zout
peper
750 gram aardappelen
3 appels (450 gram, bijvoorbeeld Golden Delicious), geschild, in blokjes
75 gram boter of margarine, in klontjes
nootmuskaat
In pan met weinig water en zout aardappelen koken. Laatste 10 minuten blokjes appel meekoken. Aardappelen en appels afgieten en door pureeknijper duwen. Boter door puree roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Vlaanderen België
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Walda Pairon, in Tip Culinair mei 1993
Chinese noodlesalade (China)
CHINESE NOODLESALADE
200 gram Chinese noodles
1 rode peper
3 bosuitjes
3 takjes selderij
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
½ eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
Maak de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de peper en verwijder de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Knip de selderij fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan. Bak de peper en bosui 2 minuten zachtjes. Roer de sesamolie, de gembersiroop en de sojasaus erdoor. Laat de noodles in een vergiet uitlekken. Doe ze in een schaal en schep het sausje erdoor.
Strooi de selderij over de salade.
2 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 19 mei 1993
200 gram Chinese noodles
1 rode peper
3 bosuitjes
3 takjes selderij
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
½ eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
Maak de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de peper en verwijder de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Knip de selderij fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan. Bak de peper en bosui 2 minuten zachtjes. Roer de sesamolie, de gembersiroop en de sojasaus erdoor. Laat de noodles in een vergiet uitlekken. Doe ze in een schaal en schep het sausje erdoor.
Strooi de selderij over de salade.
2 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 19 mei 1993
Tahoebeignets met sesam
TAHOEBEIGNETS MET SESAM
200 gram gerookte tahoe
frituurvet / -olie
1 ei
50 gram bloem
zout
3 theelepels kerriepoeder
1 deciliter melk
3 eetlepels geroosterd sesamzaad
Snijd de tahoe in plakken van 3 - 4 centimeter dik.
Verhit in een frituurpan vet of olie tot 175°C. Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Vermeng de bloem met zout en het kerriepoeder en klop de eidooier en de melk erdoor. Schep het eiwit door het bloemmengsel. Roer de sesamzaadjes erdoor. Haal de stukken tahoe door het sesambeslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Geef er mangochutney bij. Lekker met paksoi met kerrie en banaan en rijst.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 19 mei 1993
200 gram gerookte tahoe
frituurvet / -olie
1 ei
50 gram bloem
zout
3 theelepels kerriepoeder
1 deciliter melk
3 eetlepels geroosterd sesamzaad
Snijd de tahoe in plakken van 3 - 4 centimeter dik.
Verhit in een frituurpan vet of olie tot 175°C. Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Vermeng de bloem met zout en het kerriepoeder en klop de eidooier en de melk erdoor. Schep het eiwit door het bloemmengsel. Roer de sesamzaadjes erdoor. Haal de stukken tahoe door het sesambeslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Geef er mangochutney bij. Lekker met paksoi met kerrie en banaan en rijst.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 19 mei 1993
Abonneren op:
Posts (Atom)