woensdag 20 mei 2020

Sperziebonensalade met rettich

SPERZIEBONENSALADE MET RETTICH

300 gram sperziebonen
zout
100 gram rettich
1 stukje prei van 10 centimeter
2 eetlepels (dragon)azijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels tomatenketchup
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels slaolie


Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Kook ze in ruim kokend water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze afkoelen. Snijd de rettich in zeer dunne plakjes en halveer ze. Hak de prei zeer fijn.
Meng de prei met de azijn, de suiker, de tomatenketchup, zout en peper, de peterselie en de slaolie. Schep de sperziebonen en de rettich door de preidressing.

2 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 4 mei 1994

Geen opmerkingen: