woensdag 20 mei 2020

Scholfilet met prei

SCHOLFILET MET PREI

1 ui
1 dunne prei
1 sneetje kruidkoek
400 gram scholfilet
1 eetlepel citroensap
25 gram boter
mespunt chilipoeder
1 laurierblaadje
2 deciliter visbouillon
zout
peper


Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verkruimel de kruidkoek. Snijd de schol in repen van 5 centimeter en besprenkel ze met citroensap.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui glazig. Roer het chilipoeder erdoor. Voeg de prei, het laurierblaadje en de kruidkoek toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de schol door de groente en stoof de vis afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en Bietjessalade met appel.

2 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 3 mei 1995

Geen opmerkingen: