woensdag 20 mei 2020

Aardappels met kaas en karwijzaad (Europa)

AARDAPPELS MET KAAS EN KARWIJZAAD

4 grote vastkokende aardappels
zout
2 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel karwijzaadjes


Onder stromend water aardappels goed schoonboenen. In pan met weinig water en zout aardappels in 25 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in lengte halveren en schilkanten dun bestrijken met olie. Snijkanten bestrooien met kaas en karwijzaadjes.
Aardappels met schilkant op barbecue leggen en 5 minuten roosteren tot schil knapperig wordt en kaas gesmolten is. Op vier borden zetten.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gebied : Europa
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande Extra voorjaar / zomer 1994

Geen opmerkingen: