woensdag 20 mei 2020

Krabragoût met rijst

KRABRAGOÛT MET RIJST

300 gram snelkook-zilvervliesrijst
zout
peper
1 eetlepel olie
2 preien, in ringen
2 vleestomaten, in blokjes
1 zakje witte saus (Knorr)
2 ½ deciliter halfvolle melk
3 eetlepels fijngesneden kervel
2 eetlepels zure room
400 gram krabsticks, in stukjes


Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie verhitten en prei 3 minuten omscheppend bakken. Tomaat toevoegen en omscheppend nog 2 minuten meebakken. Gekookte rijst door preimengsel scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Rijst warmhouden. Saus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Kervel, zure room, krabsticks, zout en peper erdoor roeren. Rijst over borden verdelen en ragoût erop scheppen. Lekker met salade van veldsla met een dressing van 2 theelepels olie, ¼ theelepel azijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper (95 kcal. per 100 gram)

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair mei 1996

Geen opmerkingen: