KRABRAGOÛT MET RIJST
300 gram snelkook-zilvervliesrijst
zout
peper
1 eetlepel olie
2 preien, in ringen
2 vleestomaten, in blokjes
1 zakje witte saus (Knorr)
2 ½ deciliter halfvolle melk
3 eetlepels fijngesneden kervel
2 eetlepels zure room
400 gram krabsticks, in stukjes
Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie verhitten en prei 3 minuten omscheppend bakken. Tomaat toevoegen en omscheppend nog 2 minuten meebakken. Gekookte rijst door preimengsel scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Rijst warmhouden. Saus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Kervel, zure room, krabsticks, zout en peper erdoor roeren. Rijst over borden verdelen en ragoût erop scheppen. Lekker met salade van veldsla met een dressing van 2 theelepels olie, ¼ theelepel azijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper (95 kcal. per 100 gram)
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
woensdag 20 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten