FLENSJES MET CHINESE GROENTEN-MIX EN EI
75 gram bloem
zout
peper
1 ei
2 deciliter melk
2 eetlepels zonnebloem- of arachinde-olie
GROENTEVULLING
4 eieren
2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
300 gram Szechuan roerbaksaus (pot, Conimex)
200 gram taugé
200 gram ham, in blokjes
zout
peper
2 eetlepels sojasaus
3 takjes bladselderij
Beslag kloppen van bloem, zout, 1 ei, melk en 1 eetlepel olie. In koekenpan met 24 centimeter doorsnede steeds 1 theelepel olie verhitten en van beslag 5 flensjes bakken. Flensjes warmhouden.
4 eieren in 10 minuten hard koken. Eieren pellen en in plakjes snijden. In 2 eetlepels olie ui, knoflook en gember 5 minuten roerbakken. Roerbaksaus, taugé en ham toevoegen en 5 minuten roerbakken. Zout, peper en sojasaus toevoegen.
Op platte schaal lagen maken van flensjes, groentemengsel en ei. Eindigen met laag groentemengsel. Garneren met takjes bladselderij en plakje ei.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten