woensdag 20 mei 2020

Chinese noodlesalade (China)

CHINESE NOODLESALADE

200 gram Chinese noodles
1 rode peper
3 bosuitjes
3 takjes selderij
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
½ eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus


Maak de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de peper en verwijder de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Knip de selderij fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan. Bak de peper en bosui 2 minuten zachtjes. Roer de sesamolie, de gembersiroop en de sojasaus erdoor. Laat de noodles in een vergiet uitlekken. Doe ze in een schaal en schep het sausje erdoor.
Strooi de selderij over de salade.

2 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten

gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 19 mei 1993

Geen opmerkingen: