MEXICAANS GEKRUIDE FRITES
zout
3 grote aardappelen (600 gram)
frituurolie
Mexicaanse kruiden
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze (met een fritessnijder) in lange dunne staafjes. Voeg de aardappelstaafjes aan het kokende water toe en kook ze 3 minuten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C. Bak de rites in 4 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier even uitlekken. Doe de frites over in een schaal en strooi er zout en Mexicaanse kruiden over.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 3 mei 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten