woensdag 20 mei 2020

Mexicaans gekruide frites (Mexico)

MEXICAANS GEKRUIDE FRITES

zout
3 grote aardappelen (600 gram)
frituurolie
Mexicaanse kruiden


Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze (met een fritessnijder) in lange dunne staafjes. Voeg de aardappelstaafjes aan het kokende water toe en kook ze 3 minuten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C. Bak de rites in 4 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier even uitlekken. Doe de frites over in een schaal en strooi er zout en Mexicaanse kruiden over.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 3 mei 1995

Geen opmerkingen: