MEXICAANSE MAÏSSOEP MET PAPRIKA
300 gram maïs (uit blik)
2 rode paprika’s
2 limoenen
1½ eetlepel cajunkruiden
375 milliliter wortelsap
Laat de maïs uitlekken. Snijd 1½ paprika in stukken, snijd ½ paprika in kleine blokjes. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1½ vrucht uit. Snijd ½ vrucht in 4 partjes.
Mix 2/3 van de maïs met de grofgesneden paprika, cajunkruiden en het limoen- en wortelsap in een blender tot een bijna gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de soep minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Meng intussen de rest van de maïs en paprikablokjes met het limoenrasp en bewaar afgedekt in de koelkast.
Schenk de soep in kommetjes en verdeel de maïstopping erover. Garneer met een limoenpartje. Neem de gekoelde soep mee in een thermosfles en bewaar de topping gekoeld in een bewaardoos.
4 personen
voedingswaarde : 136 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 minuten / 2 uur
gebied : Mexico
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
zaterdag 12 juli 2025
Mediterrane paprikaatjes met olijven-orzosalade (Middellandse zeegebied)
MEDITERRANE PAPRIKAATJES MET OLIJVEN-ORZOSALADE
100 gram orzo
12 snoeppaprika’s
130 gram olijven met basilicum
5 gram krulpeterselie
3 eetlepels naturel dressing
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud in een vergiet. Laat uitlekken.
Halveer intussen de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder de zaadlijsten.
Snijd de olijven en peterselie fijn. Meng de olijven en peterselie met de orzo en dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprikahelften met de salade. Leg ze in een afsluitbare bewaardoos en bewaar ze maximaal 8 uur gekoeld.
24 stuks
voedingswaarde : 168 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Boodschappen juli 2025
100 gram orzo
12 snoeppaprika’s
130 gram olijven met basilicum
5 gram krulpeterselie
3 eetlepels naturel dressing
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud in een vergiet. Laat uitlekken.
Halveer intussen de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder de zaadlijsten.
Snijd de olijven en peterselie fijn. Meng de olijven en peterselie met de orzo en dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprikahelften met de salade. Leg ze in een afsluitbare bewaardoos en bewaar ze maximaal 8 uur gekoeld.
24 stuks
voedingswaarde : 168 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Boodschappen juli 2025
Bianco Spritz (Italië)
BIANCO SPRITZ
1 biologische limoen (schoongeboend)
125 gram aardbeien
200 milliliter Martini Bianco Vermouth
300 milliliter prosecco
100 milliliter bruisend mineraalwater
16 ijsblokjes
Snijd de limoen in partjes, halveer de aardbeien en doe in een kan.
Schenk de Martini, prosecco en het bruisend mineraalwater erbij en vul aan met de ijsblokjes. Roer door en serveer.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : cocktail
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
1 biologische limoen (schoongeboend)
125 gram aardbeien
200 milliliter Martini Bianco Vermouth
300 milliliter prosecco
100 milliliter bruisend mineraalwater
16 ijsblokjes
Snijd de limoen in partjes, halveer de aardbeien en doe in een kan.
Schenk de Martini, prosecco en het bruisend mineraalwater erbij en vul aan met de ijsblokjes. Roer door en serveer.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : cocktail
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Cranberry lemon zinger
CRANBERRY LEMON ZINGER
200 milliliter aangemaakte citroenlimonade
250 milliliter cranberrysap (laag in suiker)
2 theelepels vers citroensap
cranberry’s (vers of diepvries) om mee te garneren
½ citroen om mee te garneren
Verdeel de limonade over 2 glazen. Vul de glazen aan met cranberrysap. Voeg aan elk glas 1 theelepel citroensap toe.
Boen de citroen schoon en snijd er 2 mooie schijfjes van. Doe eventueel in elk glas een paar cranberry’s. Garneer de glazen met de schijfjes citroen.
2 personen
voedingswaarde : 58 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Boodschappen juli 2025
200 milliliter aangemaakte citroenlimonade
250 milliliter cranberrysap (laag in suiker)
2 theelepels vers citroensap
cranberry’s (vers of diepvries) om mee te garneren
½ citroen om mee te garneren
Verdeel de limonade over 2 glazen. Vul de glazen aan met cranberrysap. Voeg aan elk glas 1 theelepel citroensap toe.
Boen de citroen schoon en snijd er 2 mooie schijfjes van. Doe eventueel in elk glas een paar cranberry’s. Garneer de glazen met de schijfjes citroen.
2 personen
voedingswaarde : 58 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Boodschappen juli 2025
Snelle aardbeien-frambozenjam
SNELLE AARDBEIEN-FRAMBOZENJAM MET VANILLE
1 vanillestokje
500 gram aardbeien
1 citroen
250 gram frambozen
300 gram geleisuiker
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit.
Breng het vanillemerg en -stokje, de aardbeien, frambozen, 3 eetlepels citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat 5 minuten koken.
Verdeel de hete jam over 2 brandschone jampotten van 400 milliliter, liefst tot de rand, doe in elke pot een half vanillestokje en sluit af. Laat de potten omgekeerd afkoelen.
Bewaar op een koele, donkere plek. Ongeopend is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Bewaar een geopende pot in de koelkast.
Voor 2 potten (ca. 50 porties)
voedingswaarde : 725 kcal per pot
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
1 vanillestokje
500 gram aardbeien
1 citroen
250 gram frambozen
300 gram geleisuiker
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit.
Breng het vanillemerg en -stokje, de aardbeien, frambozen, 3 eetlepels citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat 5 minuten koken.
Verdeel de hete jam over 2 brandschone jampotten van 400 milliliter, liefst tot de rand, doe in elke pot een half vanillestokje en sluit af. Laat de potten omgekeerd afkoelen.
Bewaar op een koele, donkere plek. Ongeopend is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Bewaar een geopende pot in de koelkast.
Voor 2 potten (ca. 50 porties)
voedingswaarde : 725 kcal per pot
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Insalata Carciofi e Pecorino (Venetië, Veneto, Italië)
INSALATA CARCIOFI E PECORINO
200 gram groene-aspergetips
780 gram artisjokharten
4 eetlepels milde olijfolie
40 gram pijnboompitten
1 biologische citroen (schoongeboend)
45 gram rucola
50 gram Pecorino Romano
Blancheer de groene-aspergetips 2 minuten in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk met 1 eetlepel olie. Gril de artisjok in 4 – 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
200 gram groene-aspergetips
780 gram artisjokharten
4 eetlepels milde olijfolie
40 gram pijnboompitten
1 biologische citroen (schoongeboend)
45 gram rucola
50 gram Pecorino Romano
Blancheer de groene-aspergetips 2 minuten in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk met 1 eetlepel olie. Gril de artisjok in 4 – 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Olijfolie-balsamicodip met Parmezaan (Italië)
OLIJFOLIE-BALSAMICODIP MET PARMEZAAN
1 ciabatta (afbakbrood)
50 gram Parmigiano Reggiana montagna 32+
1 teen knoflook
50 gram taggiasca-olijven zonder pit
50 gram gemarineerde tomaatjes
10 gram peterselie
¼ biologische sinaasappel (schoongeboend)
120 milliliter extra vierge olijfolie
50 milliliter balsamicoazijn uit Modena
1 theelepel zeezoutvlokken
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Snijd met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel, snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng 2/3 van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijf, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.
Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.
8 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
1 ciabatta (afbakbrood)
50 gram Parmigiano Reggiana montagna 32+
1 teen knoflook
50 gram taggiasca-olijven zonder pit
50 gram gemarineerde tomaatjes
10 gram peterselie
¼ biologische sinaasappel (schoongeboend)
120 milliliter extra vierge olijfolie
50 milliliter balsamicoazijn uit Modena
1 theelepel zeezoutvlokken
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Snijd met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel, snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng 2/3 van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijf, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.
Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.
8 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Pittige eenpansravioli met arrabbiatasaus
PITTIGE EENPANSRAVIOLI MET ARRABBIATASAUS
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
490 gram pastasaus piccante
500 gram ravioli met kaas (koelvers)
1 citroen
2 takjes peterselie
Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de pastasaus en 360 milliliter water toe en breng aan de kook. Voeg de ravioli toe. Leg het deksel op de pan en kook de ravioli 2 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en kook de ravioli in nog 2 minuten beetgaar.
Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers het overige teentje knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp met de knoflook en peterselie.
Schep de ravioli op 4 borden en bestrooi met het citroen-peterseliemengsel.
4 personen
voedingswaarde : 318 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen juli 2025
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
490 gram pastasaus piccante
500 gram ravioli met kaas (koelvers)
1 citroen
2 takjes peterselie
Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de pastasaus en 360 milliliter water toe en breng aan de kook. Voeg de ravioli toe. Leg het deksel op de pan en kook de ravioli 2 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en kook de ravioli in nog 2 minuten beetgaar.
Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers het overige teentje knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp met de knoflook en peterselie.
Schep de ravioli op 4 borden en bestrooi met het citroen-peterseliemengsel.
4 personen
voedingswaarde : 318 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Pasta Fredda (Italië)
PASTA FREDDA
300 gram orecchiette
20 gram platte peterselie
15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
4 tenen knoflook
4 eetlepels milde olijfolie
1 biologische citroen (schoongeboend)
380 gram tastytom-trostomaten
317 gram Italiaanse mozzarella di bufala campana (1 bol)
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ van de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud water en meng met de knoflook-kruidenolie.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat, mozzarella, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel -rasp door de pasta. Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
300 gram orecchiette
20 gram platte peterselie
15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
4 tenen knoflook
4 eetlepels milde olijfolie
1 biologische citroen (schoongeboend)
380 gram tastytom-trostomaten
317 gram Italiaanse mozzarella di bufala campana (1 bol)
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ van de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud water en meng met de knoflook-kruidenolie.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat, mozzarella, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel -rasp door de pasta. Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Vegetarische BLT met eiersalade (Verenigde Staten)
VEGETARISCHE BLT MET EIERSALADE
2 eetlepels zonnebloemolie
175 gram plantaardige spekjes
4 trostomaten
4 verse mini-ciabatta’s
8 blaadjes kropsla
175 gram eiersalade
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spekjes 4 minuten op een matige warmtebron. Schep af en toe om. Snijd intussen de tomaten in plakken en de broodjes open.
Beleg de onderkanten van de broodjes van 4 blaadjes sla, tomaat, eiersalade en spekjes en dek af met de overige blaadjes sla en de bovenkanten van de broodjes.
Verpak de broodjes per stuk in aluminiumfolie en bewaar ze maximaal 4 uur gekoeld.
4 personen
voedingswaarde : 368 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
2 eetlepels zonnebloemolie
175 gram plantaardige spekjes
4 trostomaten
4 verse mini-ciabatta’s
8 blaadjes kropsla
175 gram eiersalade
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spekjes 4 minuten op een matige warmtebron. Schep af en toe om. Snijd intussen de tomaten in plakken en de broodjes open.
Beleg de onderkanten van de broodjes van 4 blaadjes sla, tomaat, eiersalade en spekjes en dek af met de overige blaadjes sla en de bovenkanten van de broodjes.
Verpak de broodjes per stuk in aluminiumfolie en bewaar ze maximaal 4 uur gekoeld.
4 personen
voedingswaarde : 368 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Campingpaella met garnalen en groenten (Spanje)
CAMPINGPAELLA MET GARNALEN EN GROENTEN
3 eetlepels zonnebloemolie
700 gram macaroni-spaghettigroenten (koelvers)
25 gram paellakruiden
15 gram krulpeterselie
300 gram knoflookgarnalen, ontdooid
500 gram panklare rijst
Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten met de paellakruiden 5 minuten op een middelhoge stand. Snijd intussen de peterselie fijn.
Voeg de garnalen en rijst toe en bak al omscheppend 5 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
Schep de peterselie erdoor en serveer.
4 personen
voedingswaarde : 423 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
3 eetlepels zonnebloemolie
700 gram macaroni-spaghettigroenten (koelvers)
25 gram paellakruiden
15 gram krulpeterselie
300 gram knoflookgarnalen, ontdooid
500 gram panklare rijst
Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten met de paellakruiden 5 minuten op een middelhoge stand. Snijd intussen de peterselie fijn.
Voeg de garnalen en rijst toe en bak al omscheppend 5 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
Schep de peterselie erdoor en serveer.
4 personen
voedingswaarde : 423 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Romige tortellini met spinazie en kip
ROMIGE TORTELLINI MET SPINAZIE EN KIP
25 gram roomboter
275 gram gemarineerde kiphaasjes
400 gram champignon roerbakmix
1 citroen
1 kippenbouillonblokje
750 milliliter heet water
250 milliliter kookroom light
500 gram tortellini met spinazie en ricotta (koelvers)
200 gram spinazie
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op een middelhoge stand rondom lichtbruin. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 minuten mee.
Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil er pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het hete water, de kookroom en het citroenrasp en -sap toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe. Laat 10 minuten zachtjes garen met het deksel schuin op de pan, tot de pasta gaar is en de saus iets ingedikt. Voeg halverwege de spinazie toe en laat slinken.
Breng de pasta op smaak met peper en serveer met de citroenpartjes.
4 personen
voedingswaarde : 486 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
25 gram roomboter
275 gram gemarineerde kiphaasjes
400 gram champignon roerbakmix
1 citroen
1 kippenbouillonblokje
750 milliliter heet water
250 milliliter kookroom light
500 gram tortellini met spinazie en ricotta (koelvers)
200 gram spinazie
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op een middelhoge stand rondom lichtbruin. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 minuten mee.
Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil er pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het hete water, de kookroom en het citroenrasp en -sap toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe. Laat 10 minuten zachtjes garen met het deksel schuin op de pan, tot de pasta gaar is en de saus iets ingedikt. Voeg halverwege de spinazie toe en laat slinken.
Breng de pasta op smaak met peper en serveer met de citroenpartjes.
4 personen
voedingswaarde : 486 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Zomerse parelcouscous met honingkip
ZOMERSE PARELCOUSCOUS MET HONINGKIP
300 gram parelcouscous (builtjes)
2 eetlepels olijfolie
275 gram kiphaasjes
1 theelepel kerrie
500 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
2 nectarines
2 – 3 theelepels vloeibare honing
85 gram rucola
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bestrooi de kiphaasjes met de kerrie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze in 5 minuten goudgeel en gaar. Halveer intussen de tomaatjes. Snipper de ui. Snijd het vruchtvlees van de nectarines in blokjes. Besprenkel de kiphaasjes met de honing. Bak ze tot de honing aan de kiphaasjes plakt en licht gekaramelliseerd is. Meng intussen de parelcouscous, tomaat, ui, nectarine en rucola. Breng op smaak met zout en peper. Schep de parelcouscous op 4 borden en leg de kiphaasjes erbij.
4 personen
voedingswaarde : 488 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
300 gram parelcouscous (builtjes)
2 eetlepels olijfolie
275 gram kiphaasjes
1 theelepel kerrie
500 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
2 nectarines
2 – 3 theelepels vloeibare honing
85 gram rucola
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bestrooi de kiphaasjes met de kerrie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze in 5 minuten goudgeel en gaar. Halveer intussen de tomaatjes. Snipper de ui. Snijd het vruchtvlees van de nectarines in blokjes. Besprenkel de kiphaasjes met de honing. Bak ze tot de honing aan de kiphaasjes plakt en licht gekaramelliseerd is. Meng intussen de parelcouscous, tomaat, ui, nectarine en rucola. Breng op smaak met zout en peper. Schep de parelcouscous op 4 borden en leg de kiphaasjes erbij.
4 personen
voedingswaarde : 488 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Abonneren op:
Reacties (Atom)