PASTA FREDDA
300 gram orecchiette
20 gram platte peterselie
15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
4 tenen knoflook
4 eetlepels milde olijfolie
1 biologische citroen (schoongeboend)
380 gram tastytom-trostomaten
317 gram Italiaanse mozzarella di bufala campana (1 bol)
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ van de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud water en meng met de knoflook-kruidenolie.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat, mozzarella, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel -rasp door de pasta. Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
zaterdag 12 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten