OLIJFOLIE-BALSAMICODIP MET PARMEZAAN
1 ciabatta (afbakbrood)
50 gram Parmigiano Reggiana montagna 32+
1 teen knoflook
50 gram taggiasca-olijven zonder pit
50 gram gemarineerde tomaatjes
10 gram peterselie
¼ biologische sinaasappel (schoongeboend)
120 milliliter extra vierge olijfolie
50 milliliter balsamicoazijn uit Modena
1 theelepel zeezoutvlokken
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Snijd met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel, snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng 2/3 van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijf, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.
Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.
8 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten