ZOMERSE PARELCOUSCOUS MET HONINGKIP
300 gram parelcouscous (builtjes)
2 eetlepels olijfolie
275 gram kiphaasjes
1 theelepel kerrie
500 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
2 nectarines
2 – 3 theelepels vloeibare honing
85 gram rucola
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bestrooi de kiphaasjes met de kerrie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze in 5 minuten goudgeel en gaar. Halveer intussen de tomaatjes. Snipper de ui. Snijd het vruchtvlees van de nectarines in blokjes. Besprenkel de kiphaasjes met de honing. Bak ze tot de honing aan de kiphaasjes plakt en licht gekaramelliseerd is. Meng intussen de parelcouscous, tomaat, ui, nectarine en rucola. Breng op smaak met zout en peper. Schep de parelcouscous op 4 borden en leg de kiphaasjes erbij.
4 personen
voedingswaarde : 488 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten