INSALATA CARCIOFI E PECORINO
200 gram groene-aspergetips
780 gram artisjokharten
4 eetlepels milde olijfolie
40 gram pijnboompitten
1 biologische citroen (schoongeboend)
45 gram rucola
50 gram Pecorino Romano
Blancheer de groene-aspergetips 2 minuten in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk met 1 eetlepel olie. Gril de artisjok in 4 – 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten