SNELLE AARDBEIEN-FRAMBOZENJAM MET VANILLE
1 vanillestokje
500 gram aardbeien
1 citroen
250 gram frambozen
300 gram geleisuiker
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit.
Breng het vanillemerg en -stokje, de aardbeien, frambozen, 3 eetlepels citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat 5 minuten koken.
Verdeel de hete jam over 2 brandschone jampotten van 400 milliliter, liefst tot de rand, doe in elke pot een half vanillestokje en sluit af. Laat de potten omgekeerd afkoelen.
Bewaar op een koele, donkere plek. Ongeopend is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Bewaar een geopende pot in de koelkast.
Voor 2 potten (ca. 50 porties)
voedingswaarde : 725 kcal per pot
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten