ROMIGE TORTELLINI MET SPINAZIE EN KIP
25 gram roomboter
275 gram gemarineerde kiphaasjes
400 gram champignon roerbakmix
1 citroen
1 kippenbouillonblokje
750 milliliter heet water
250 milliliter kookroom light
500 gram tortellini met spinazie en ricotta (koelvers)
200 gram spinazie
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op een middelhoge stand rondom lichtbruin. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 minuten mee.
Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil er pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het hete water, de kookroom en het citroenrasp en -sap toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe. Laat 10 minuten zachtjes garen met het deksel schuin op de pan, tot de pasta gaar is en de saus iets ingedikt. Voeg halverwege de spinazie toe en laat slinken.
Breng de pasta op smaak met peper en serveer met de citroenpartjes.
4 personen
voedingswaarde : 486 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten