zaterdag 12 juli 2025

Mediterrane paprikaatjes met olijven-orzosalade (Middellandse zeegebied)

MEDITERRANE PAPRIKAATJES MET OLIJVEN-ORZOSALADE

100 gram orzo
12 snoeppaprika’s
130 gram olijven met basilicum
5 gram krulpeterselie
3 eetlepels naturel dressing


Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud in een vergiet. Laat uitlekken.
Halveer intussen de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder de zaadlijsten.
Snijd de olijven en peterselie fijn. Meng de olijven en peterselie met de orzo en dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprikahelften met de salade. Leg ze in een afsluitbare bewaardoos en bewaar ze maximaal 8 uur gekoeld.

24 stuks

voedingswaarde : 168 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Boodschappen juli 2025

Geen opmerkingen: