ROMIGE TUINKERSSOEP
1 ui
2 aardappelen (250 gram)
½ bosje waterkers (50 gram)
4 bakjes tuinkers
2 eetlepels boter of margarine
tabletten voor 1½ liter kruidenbouillon
1/8 liter slagroom
1 zakje witte saus (McCormick)
4 radijsjes
Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. In kleine stukjes snijden. Waterkers wassen en uitslaan. Blaadjes van steeltjes knippen. (Steeltjes worden niet gebruikt.) ¾ doosje tuinkers van bedjes knippen. In braadpan boter smelten. Toevoegen: ui, aardappel, waterkers en geknipte tuinkers. 3 Minuten zachtjes bakken. Erdoor roeren: ¾ liter water, bouillontabletten en slagroom. Aan de kook brengen. Al roerende sauspoeder toevoegen. Blijven roeren tot gladde soep. Met deksel op pan, aardappel in 15 minuten gaarkoken. Boven andere pan soep door zeef wrijven. Van radijsjes worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden.
Soep in 5 minuten zachtjes verwarmen. Over 4 soepborden verdelen. Rest van tuinkers van bedje knippen. Soep garneren met radijs en rest van tuinkers.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Tip september 1988
maandag 9 september 2019
Meloenpudding
MELOENPUDDING
6 blaadjes witte gelatine
1 ogenmeloen
1 kilogram watermeloen
4 deciliter ongezoet appelsap
2 eetlepels citroenlimonadesiroop
3 takjes citroenmelisse
In kom met ruim koud water gelatine enkele minuten weken. Ogenmeloen halveren. Met lepel pitjes verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. Watermeloen in 4 schijven snijden. met puntig mesje uit watermeloen pitjes verwijderen. Uit vruchtvlees 5 dunne reepjes snijden voor garnering. Met meloenbolletjes-lepel bolletjes uit rest van vruchtvlees scheppen. In steelpan ½ deciliter appelsap aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in appelsap oplossen. Toevoegen: rest van appelsap, citroenlimonadesiroop en watermeloenbolletjes. Door elkaar mengen. In koelkast laten afkoelen tot mengsel aan zijkant begint op te stijven. Nogmaals voorzichtig omscheppen. Rijstrand (inhoud 1 liter) omspoelen met koud water. 8 Citroenmelisseblaadjes erin strooien. Gelatinemengsel erin schenken. In koelkast in 3 uur laten opstijven.
Zonodig rand van pudding voorzichtig losmaken. Op rijstrand platte schaal leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op schaal laten glijden. Ogenmeloenbolletjes zonodig afgieten. In midden van rand scheppen. Garneren met watermeloenreepjes en citroenmelisse.
4 personen
voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 90 / 10 minuten / 3 uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip september 1988
6 blaadjes witte gelatine
1 ogenmeloen
1 kilogram watermeloen
4 deciliter ongezoet appelsap
2 eetlepels citroenlimonadesiroop
3 takjes citroenmelisse
In kom met ruim koud water gelatine enkele minuten weken. Ogenmeloen halveren. Met lepel pitjes verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. Watermeloen in 4 schijven snijden. met puntig mesje uit watermeloen pitjes verwijderen. Uit vruchtvlees 5 dunne reepjes snijden voor garnering. Met meloenbolletjes-lepel bolletjes uit rest van vruchtvlees scheppen. In steelpan ½ deciliter appelsap aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in appelsap oplossen. Toevoegen: rest van appelsap, citroenlimonadesiroop en watermeloenbolletjes. Door elkaar mengen. In koelkast laten afkoelen tot mengsel aan zijkant begint op te stijven. Nogmaals voorzichtig omscheppen. Rijstrand (inhoud 1 liter) omspoelen met koud water. 8 Citroenmelisseblaadjes erin strooien. Gelatinemengsel erin schenken. In koelkast in 3 uur laten opstijven.
Zonodig rand van pudding voorzichtig losmaken. Op rijstrand platte schaal leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op schaal laten glijden. Ogenmeloenbolletjes zonodig afgieten. In midden van rand scheppen. Garneren met watermeloenreepjes en citroenmelisse.
4 personen
voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 90 / 10 minuten / 3 uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip september 1988
Abonneren op:
Posts (Atom)