maandag 9 september 2019

Romige tuinkerssoep

ROMIGE TUINKERSSOEP

1 ui
2 aardappelen (250 gram)
½ bosje waterkers (50 gram)
4 bakjes tuinkers
2 eetlepels boter of margarine
tabletten voor 1½ liter kruidenbouillon
1/8 liter slagroom
1 zakje witte saus (McCormick)
4 radijsjes


Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. In kleine stukjes snijden. Waterkers wassen en uitslaan. Blaadjes van steeltjes knippen. (Steeltjes worden niet gebruikt.) ¾ doosje tuinkers van bedjes knippen. In braadpan boter smelten. Toevoegen: ui, aardappel, waterkers en geknipte tuinkers. 3 Minuten zachtjes bakken. Erdoor roeren: ¾ liter water, bouillontabletten en slagroom. Aan de kook brengen. Al roerende sauspoeder toevoegen. Blijven roeren tot gladde soep. Met deksel op pan, aardappel in 15 minuten gaarkoken. Boven andere pan soep door zeef wrijven. Van radijsjes worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden.
Soep in 5 minuten zachtjes verwarmen. Over 4 soepborden verdelen. Rest van tuinkers van bedje knippen. Soep garneren met radijs en rest van tuinkers.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip september 1988

Geen opmerkingen: