maandag 9 september 2019

Meloenpudding

MELOENPUDDING

6 blaadjes witte gelatine
1 ogenmeloen
1 kilogram watermeloen
4 deciliter ongezoet appelsap
2 eetlepels citroenlimonadesiroop
3 takjes citroenmelisse


In kom met ruim koud water gelatine enkele minuten weken. Ogenmeloen halveren. Met lepel pitjes verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. Watermeloen in 4 schijven snijden. met puntig mesje uit watermeloen pitjes verwijderen. Uit vruchtvlees 5 dunne reepjes snijden voor garnering. Met meloenbolletjes-lepel bolletjes uit rest van vruchtvlees scheppen. In steelpan ½ deciliter appelsap aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in appelsap oplossen. Toevoegen: rest van appelsap, citroenlimonadesiroop en watermeloenbolletjes. Door elkaar mengen. In koelkast laten afkoelen tot mengsel aan zijkant begint op te stijven. Nogmaals voorzichtig omscheppen. Rijstrand (inhoud 1 liter) omspoelen met koud water. 8 Citroenmelisseblaadjes erin strooien. Gelatinemengsel erin schenken. In koelkast in 3 uur laten opstijven.
Zonodig rand van pudding voorzichtig losmaken. Op rijstrand platte schaal leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op schaal laten glijden. Ogenmeloenbolletjes zonodig afgieten. In midden van rand scheppen. Garneren met watermeloenreepjes en citroenmelisse.

4 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 90 / 10 minuten / 3 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip september 1988

Geen opmerkingen: