zondag 8 september 2019

Witte koolsalade met vruchten en paprika

WITTE KOOLSALADE MET VRUCHTEN EN PAPRIKA

¼ witte kool (250 gram)
½ groene paprika
½ rode paprika
½ gele paprika
½ rode Spaanse peper
2 handsinaasappelen
1 eetlepel citroensap
snufje cayennepeper
zout
1 zakje mix voor dipsaus (roedjak)
½ eetlepel ketjap asin
2 eetlepels olie
1 appel
8 zwarte olijven


Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. In heel dunne repen snijden. In vergiet doen. ½ Liter kokend water erover schenken. Met koud water afspoelen. Laten uitlekken. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen en in dunne repen snijden. Repen halveren. Spaanse peper wassen. In dunne ringen snijden. Zaadjes verwijderen. 1 Sinaasappel pellen en in partjes verdelen. Vliesjes en witte velletjes verwijderen. Andere sinaasappel uitpersen. In kommetje doen: 3 eetlepels sinaasappelsap, citroensap, zout, cayennepeper, mix voor dipsaus, ketjap en olie.
Appel schillen en klokhuis verwijderen. In stukjes snijden. In slaschaal doen: kool, paprika, Spaanse peper, sinaasappel, appel en olijven. Door elkaar mengen. Sausje nogmaals roeren. Aan tafel over salade schenken.

4 personen

voedingswaarde : 145 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1988

Geen opmerkingen: