TAGLIATELLE LARGHE CON SALMONE AFFUMICATO (BREDE LINTMACARONI MET GEROOKTE ZALM)
250 gram brede lintmacaroni
½ perssinaasappel
2 deciliter slagroom
1¾ eetlepel Pernod
klein stukje foelie
10 kruizemuntblaadjes (of bieslook)
zout
versgemalen zwarte peper
300 gram gerookte zalm
25 gram boter
Lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap, slagroom, anijs likeur en foelie op hoog vuur in 5 minuten tot helft laten inkoken. Foelie verwijderen. 6 kruizemuntblaadjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Zalm in reepjes snijden. Lintmacaroni afgieten. Boter en saus erdoor scheppen. Op 4 borden lintmacaroni scheppen. Zalm erover verdelen. Garneren met rest van kruizemuntblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip januari 1992
donderdag 6 februari 2014
Tagliatelle in agrodolce di pomodori en mais (Italië)
TAGLIATELLE IN AGRODOLCE DI POMODORI E MAIS (LINTMACARONI MET TOMATENVINAIGRETTE EN MAIS)
450 gram tomaten (pomodori)
1 blik maïskorrels (150 gram)
¾ deciliter zonnebloemolie
½ deciliter notenolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
2 takjes selderij
3 takjes peterselie
400 gram (verse) groene lintmacaroni (tagliatelle)
1 blik jonge maïskolfjes (netto 155 gram)
20 zwarte olijven
Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden. Maïskorrels afgieten. In kom doen: maïskorrels, zonnebloemolie, notenolie, 1½ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Knoflook erboven uitpersen. Blaadjes van selderij erboven fijnknippen. Tot saus (vinaigrette) roeren. Blokjes tomaat erdoor scheppen. Peterselie fijnknippen.
Lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Over 4 borden lintmacaroni verdelen. 4 eetlepels vinaigrette erover verdelen. Elk bord garneren met 3 maïskolfjes en 5 olijven. Langs rand van borden peterselie strooien. Rest van vinaigrette apart erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip januari 1992
450 gram tomaten (pomodori)
1 blik maïskorrels (150 gram)
¾ deciliter zonnebloemolie
½ deciliter notenolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
2 takjes selderij
3 takjes peterselie
400 gram (verse) groene lintmacaroni (tagliatelle)
1 blik jonge maïskolfjes (netto 155 gram)
20 zwarte olijven
Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden. Maïskorrels afgieten. In kom doen: maïskorrels, zonnebloemolie, notenolie, 1½ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Knoflook erboven uitpersen. Blaadjes van selderij erboven fijnknippen. Tot saus (vinaigrette) roeren. Blokjes tomaat erdoor scheppen. Peterselie fijnknippen.
Lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Over 4 borden lintmacaroni verdelen. 4 eetlepels vinaigrette erover verdelen. Elk bord garneren met 3 maïskolfjes en 5 olijven. Langs rand van borden peterselie strooien. Rest van vinaigrette apart erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip januari 1992
Kabeljauw met prei-tomatensaus en aardappelpuree
KABELJAUW MET PREI-TOMATENSAUS EN AARDAPPELPUREE
2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 g
zout
peper
3 eetlepels bloem
3 eetlepels (olijf)olie
1 dunne prei
1 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht ca. 400 g)
1½ eetlepel kappertjes
1 theelepel suiker
1 theelepel rozemarijn of tijm
2 theelepels aardappelmeel of maïzena
½ zakje instant aardappelpuree (Maggi)
1½ dl melk
Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn (of tijm) toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. In een kopje aardappelmeel (of maïzena) met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen. Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen aardappelpuree maken met melk en 2 dl water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stukken vis op 2 borden scheppen. (Met een ijsbolletjestang) aardappelpuree ernaast scheppen. Tomatenmengsel erover verdelen. Direct opdienen.
2 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande januari 1990
2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 g
zout
peper
3 eetlepels bloem
3 eetlepels (olijf)olie
1 dunne prei
1 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht ca. 400 g)
1½ eetlepel kappertjes
1 theelepel suiker
1 theelepel rozemarijn of tijm
2 theelepels aardappelmeel of maïzena
½ zakje instant aardappelpuree (Maggi)
1½ dl melk
Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn (of tijm) toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. In een kopje aardappelmeel (of maïzena) met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen. Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen aardappelpuree maken met melk en 2 dl water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stukken vis op 2 borden scheppen. (Met een ijsbolletjestang) aardappelpuree ernaast scheppen. Tomatenmengsel erover verdelen. Direct opdienen.
2 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande januari 1990
Rumpunch
RUMPUNCH
1 sinaasappel
1 eetlepel suiker
1½ eetlepel bruine rum
1 deciliter rode wijn
Sinaasappel halveren. Uit 1 helft partjes tussen vliesjes uitsnijden. Andere helft uitpersen. In hittebestendig theeglas het sap, suiker en rum door elkaar roeren. Al roerende suiker oplossen. Wijn erbij schenken. In de magnetron 1 minuut op vol vermogen verwarmen. Sinaasappelpartjes aan punch toevoegen. In de magnetron op vol vermogen in nog 1 minuut tegen de kook aan brengen. Punch nogmaals doorroeren.
1 persoon
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande januari 1990
1 sinaasappel
1 eetlepel suiker
1½ eetlepel bruine rum
1 deciliter rode wijn
Sinaasappel halveren. Uit 1 helft partjes tussen vliesjes uitsnijden. Andere helft uitpersen. In hittebestendig theeglas het sap, suiker en rum door elkaar roeren. Al roerende suiker oplossen. Wijn erbij schenken. In de magnetron 1 minuut op vol vermogen verwarmen. Sinaasappelpartjes aan punch toevoegen. In de magnetron op vol vermogen in nog 1 minuut tegen de kook aan brengen. Punch nogmaals doorroeren.
1 persoon
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande januari 1990
Abonneren op:
Posts (Atom)