donderdag 6 februari 2014

Tagliatelle larghe con salmone affumicato (Italië)

TAGLIATELLE LARGHE CON SALMONE AFFUMICATO (BREDE LINTMACARONI MET GEROOKTE ZALM)

250 gram brede lintmacaroni
½ perssinaasappel
2 deciliter slagroom
1¾ eetlepel Pernod
klein stukje foelie
10 kruizemuntblaadjes (of bieslook)
zout
versgemalen zwarte peper
300 gram gerookte zalm
25 gram boter


Lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap, slagroom, anijs likeur en foelie op hoog vuur in 5 minuten tot helft laten inkoken. Foelie verwijderen. 6 kruizemuntblaadjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Zalm in reepjes snijden. Lintmacaroni afgieten. Boter en saus erdoor scheppen. Op 4 borden lintmacaroni scheppen. Zalm erover verdelen. Garneren met rest van kruizemuntblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: