donderdag 6 februari 2014

Tagliatelle in agrodolce di pomodori en mais (Italië)

TAGLIATELLE IN AGRODOLCE DI POMODORI E MAIS (LINTMACARONI MET TOMATENVINAIGRETTE EN MAIS)

450 gram tomaten (pomodori)
1 blik maïskorrels (150 gram)
¾ deciliter zonnebloemolie
½ deciliter notenolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
2 takjes selderij
3 takjes peterselie
400 gram (verse) groene lintmacaroni (tagliatelle)
1 blik jonge maïskolfjes (netto 155 gram)
20 zwarte olijven


Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden. Maïskorrels afgieten. In kom doen: maïskorrels, zonnebloemolie, notenolie, 1½ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Knoflook erboven uitpersen. Blaadjes van selderij erboven fijnknippen. Tot saus (vinaigrette) roeren. Blokjes tomaat erdoor scheppen. Peterselie fijnknippen.
Lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Over 4 borden lintmacaroni verdelen. 4 eetlepels vinaigrette erover verdelen. Elk bord garneren met 3 maïskolfjes en 5 olijven. Langs rand van borden peterselie strooien. Rest van vinaigrette apart erbij geven.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: