donderdag 18 februari 2021

Kip escabeche

KIP ESCABECHE

½ theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen piment
zeezout
2 kippenpoten
3 eetlepels olijfolie
1 ui, grof gesneden
1 rode ui, grof gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ eetlepel Italiaanse kruiden, fijngesneden
30 gram rozijnen
50 gram groene olijven zonder pit, gehalveerd
1 deciliter medium dry sherry
1¼ deciliter kippenbouillon


Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peper, kaneel, het piment en ½ theelepel zeezout in een kommetje. Zet ½ van dit specerijenmengsel apart voor de escabeche (de saus) Trek het vel van de kippenpoten weg en wrijf de poten in met de rest van het kruidenmengsel. Vouw het vel daarna weer rond de poten. Leg de poten in een braadslee en bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie. Bak de kippenpoten 35 minuten in de oven. Schakel de laatste 10 minuten de ovengrill aan voor een knapperig velletje. Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een braadpan e bak de ui, rode ui en knoflook tot ze zacht zijn (5 minuten). Schep de apart gehouden specerijen met de Italiaanse kruiden, rozijnen, olijven, sherry en bouillon door het uimengsel en stoof de saus in 10 minuten zachtjes gaar. Schep de escabeche voor het serveren over de kippenpoten. Serveer er de groene salade met avocado van hieronder bij.

2 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 2006