TOAD-IN-THE-HOLE (WORSTJES IN BESLAG)
Letterlijk vertaald betekent ‘toad-in-the-hole’ ‘pad in een kuil’, maar je kunt het ook vertalen als ‘rat in de val’. En zo ziet dit gerecht er ook uit: de worstjes - vroger overigens ook vaak stukjes rund- of lamsvlees - zitten gevangen in de Yorkshire pudding. Toad-in-the-hole heeft bij velen een slechte naam, omdat het vaak bij de schoolmaaltijd geserveerd werd en dan niet van heel goede kwaliteit was. Zelfgemaakt, met worstjes van goede kwaliteit, is het echter beslist de moeite waard.
50 gram reuzel of boter
500 gram kleine (runder)saucijsjes
225 gram bloem
zout
2 eieren
½ liter melk
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de reuzel in een koekenpan en bak de saucijsjes rondom bruin. Schenk het vet in een kleine braadslede en leg de saucijsjes erin.
Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Roer de eieren door de melk en voeg dit mengsel al roerende aan de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schenk het beslag over de worstjes. Bak het gerecht in circa 35 - 45 minuten in de oven goudbruin en gaar.
4 personen
gebied : Groot-Brittannië (Engeland)
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Engelse Country keuken : Traditionele recepten op basis van eerlijke ingrediënten / Clara ten Houte de Lange
maandag 25 oktober 2010
Abonneren op:
Posts (Atom)