zaterdag 27 oktober 2018

Sinaasappelijs met noten (Azië)

SINAASAPPELIJS MET NOTEN

3 sinaasappels
2,5 deciliter melk
2,5 deciliter slagroom
4 eidooiers
125 gram suiker
50 gram walnoten
1 eetlepel honing


Boen de sinaasappels schoon onder heet stromend water. Rasp de schil en pers de vruchten. Kook het sap met de helft van de rasp tot ruim de helft in en laat het afkoelen. Verwarm de melk met de room en houd het mengsel 7 minuten tegen de kook aan. Zet de warmtebron laag. Klop de eidooiers met de suiker tot een lobbige massa. Meng er 2 eetlepels van het roommengsel door. Bind het melk-roommengsel met de geklopte dooiers. Laat de massa niet koken en roer goed. Meng het sinaasappelsap erdoor. Schenk het mengsel in 4 bakjes. Zet ze minimaal 2 uur in de vriezer. Rooster de walnoten en schep de honing erdoor zodat ze glanzen. Dompel de ijsbakjes voor het serveren enkele tellen in heet water. Stort het ijs op een bord en garneer met sinaasappelrasp en noten.

4 personen

voedingswaarde : 569 kcal p.p.
bereidingstijd : circa 15 minuten + 2 uur vriestijd

gebied : Azië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Boodschappen december 2001