zaterdag 25 december 2021

Beef teriyaki-spies met noedelsalade

BEEF TERIYAKI-SPIES MET NOEDELSALADE

5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
2 teentjes knoflook, geperst
600 gram biefstuk, in gelijke blokjes
2 eetlepels rijst- of witte wijnazijn
150 gram mihoen
125 gram taugé
6 lente-uitjes, in ringetjes
½ rode peper, fijngehakt


Meng 3 eetlepels sojasaus met 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel sesamolie en de knoflook tot een marinade. Schep e biefstuk erdoor en laat afgedekt 1 - 2 uur marineren in de koelkast. Klop van de overige sojasaus, gembersiroop, sesamolie en de azijn een dressing. Houd apart. Steek de barbecue aan.
Leg de mihoen 1 - 2 minuten in een pan met kokend water en roer met een vork los. Dompel de taugé kort onder in het kokende water en giet met de mihoen af in een vergiet. Koel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de mie, taugé, lente-ui, rode peper en de dressing door elkaar in een schaal. Rijg de biefstukblokjes aan 4 spiesen en rooster 1 minuut per kant hoog op de barbecue. Leg de spiesen op de noedelsalade.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 60 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

SALADE MET GEROOSTERDE BIEFSTUK EN TOMATENDRESSING

3 biefstukken
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 theelepel gedroogde oregano
5 eetlepels olijfolie
4 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 zak rucola
2 stronkjes witlof


Steek de barbecue aan.
Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met ½ teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1 - 2 minuten per kant. Laat het vlees 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal er wat peper over. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Biefstuk van de grill met paprikasalsa

BIEFSTUK VAN DE GRILL MET PAPRIKASALSA

4 puntpaprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
4 sjalotten, gepeld en gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet
1 takje rozemarijn, gerist
mespunt (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
4 biefstukken
½ bosje platte peterselie
1 eetlepel kappertjes


Steek de barbecue aan.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s, sjalotten en knoflook op een bakplaat en bestrooi met de rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper. Giet 1 eetlepel olijfolie erover en schep alles om. Rooster hoog in de oven in 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Dep intussen de biefstukken goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Laat staan tot gebruik.
Snijd de geroosterde paprika, sjalotten en knoflook in kleinere stukken en meng in een kom met de peterselie, kappertjes en nog 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de biefstukken op de barbecue 1 - 2 minuten per kant. Serveer direct met de salsa. Lekker met aardappelsalade of pitabrood.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geroosterde paprikamix met entrecote en basilicumdressing

GEROOSTERDE PAPRIKAMIX MET ENTRECOTE EN BASILICUMDRESSING

3 paprika’s (rood, groen en geel)
olijfolie
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
2 entrecotes, ribeyes of biefstukken (400 gram)
150 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, in snippers (eventueel)


Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in brede repen. Besprenkel met olijfolie en rooster in een hete grillpan, op een bakplaat in de oven (220°C) of op de barbecue.
Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de rest van de basilicum met de knoflook, 75 milliliter olijfolie, zout en peper tot een dressing en houd apart.
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en rooster ze 2 - 3 minuten per kant in de grillpan, onder de ovengrill of op de barbecue. Snijd het vlees daarna in repen.
Verdeel de rucola over borden en leg de paprika en het vlees erop. Giet de dressing erover en bestrooi naar smaak met de kaas. Garneer met de overige basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei 2021

Cheeseburger met selderijsalade

CHEESEBURGER MET SELDERIJSALADE

400 gram rundertartaar
arachide- of olijfolie
4 plakken cheddar
8 eetlepels ketchup
½ theelepel paprikapoeder
4 hamburgerbroodjes, opengesneden
¼ krop ijsbergsla, in smalle reepjes
1 rode paprika, in smalle reepjes
200 gram selderijsalade


Breng de tartaar op smaak met zout en peper en vorm er 4 burgers van. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de burgers 2 minuten per kant. Leg op alle burgers een plak cheddar en laat de kaas, met een deksel schuin op e pan, smelten.
Meng de ketchup met paprikapoeder. Beleg de broodjes met de sla, paprika en selderijsalade. Leg de burgers erop en verdeel de ketchup erover.

4 personen

voedingswaarde : 560 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen mei 2021