zaterdag 25 december 2021

Beef teriyaki-spies met noedelsalade

BEEF TERIYAKI-SPIES MET NOEDELSALADE

5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
2 teentjes knoflook, geperst
600 gram biefstuk, in gelijke blokjes
2 eetlepels rijst- of witte wijnazijn
150 gram mihoen
125 gram taugé
6 lente-uitjes, in ringetjes
½ rode peper, fijngehakt


Meng 3 eetlepels sojasaus met 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel sesamolie en de knoflook tot een marinade. Schep e biefstuk erdoor en laat afgedekt 1 - 2 uur marineren in de koelkast. Klop van de overige sojasaus, gembersiroop, sesamolie en de azijn een dressing. Houd apart. Steek de barbecue aan.
Leg de mihoen 1 - 2 minuten in een pan met kokend water en roer met een vork los. Dompel de taugé kort onder in het kokende water en giet met de mihoen af in een vergiet. Koel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de mie, taugé, lente-ui, rode peper en de dressing door elkaar in een schaal. Rijg de biefstukblokjes aan 4 spiesen en rooster 1 minuut per kant hoog op de barbecue. Leg de spiesen op de noedelsalade.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 60 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geen opmerkingen: