zaterdag 25 december 2021

Geroosterde paprikamix met entrecote en basilicumdressing

GEROOSTERDE PAPRIKAMIX MET ENTRECOTE EN BASILICUMDRESSING

3 paprika’s (rood, groen en geel)
olijfolie
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
2 entrecotes, ribeyes of biefstukken (400 gram)
150 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, in snippers (eventueel)


Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in brede repen. Besprenkel met olijfolie en rooster in een hete grillpan, op een bakplaat in de oven (220°C) of op de barbecue.
Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de rest van de basilicum met de knoflook, 75 milliliter olijfolie, zout en peper tot een dressing en houd apart.
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en rooster ze 2 - 3 minuten per kant in de grillpan, onder de ovengrill of op de barbecue. Snijd het vlees daarna in repen.
Verdeel de rucola over borden en leg de paprika en het vlees erop. Giet de dressing erover en bestrooi naar smaak met de kaas. Garneer met de overige basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei 2021

Geen opmerkingen: