zaterdag 25 december 2021

Biefstuk van de grill met paprikasalsa

BIEFSTUK VAN DE GRILL MET PAPRIKASALSA

4 puntpaprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
4 sjalotten, gepeld en gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet
1 takje rozemarijn, gerist
mespunt (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
4 biefstukken
½ bosje platte peterselie
1 eetlepel kappertjes


Steek de barbecue aan.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s, sjalotten en knoflook op een bakplaat en bestrooi met de rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper. Giet 1 eetlepel olijfolie erover en schep alles om. Rooster hoog in de oven in 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Dep intussen de biefstukken goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Laat staan tot gebruik.
Snijd de geroosterde paprika, sjalotten en knoflook in kleinere stukken en meng in een kom met de peterselie, kappertjes en nog 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de biefstukken op de barbecue 1 - 2 minuten per kant. Serveer direct met de salsa. Lekker met aardappelsalade of pitabrood.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geen opmerkingen: