zaterdag 25 december 2021

Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

SALADE MET GEROOSTERDE BIEFSTUK EN TOMATENDRESSING

3 biefstukken
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 theelepel gedroogde oregano
5 eetlepels olijfolie
4 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 zak rucola
2 stronkjes witlof


Steek de barbecue aan.
Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met ½ teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1 - 2 minuten per kant. Laat het vlees 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal er wat peper over. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geen opmerkingen: