zondag 15 september 2019

Roerei met paprika

ROEREI MET PAPRIKA

1 ui
1 rode paprika
1½ eetlepel boter of margarine
6 eieren
3 eetlepels melk
50 gram geraspte kaas
2 theelepels paprikapoeder
zout
peper


Alle ingrediënten klaarzetten. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren en in stukjes snijden. In grote koekenpan boter verhitten. Ui en paprika 3 minuten zachtjes bakken. Boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, kaas, paprikapoeder, zout en peper. Met vork loskloppen. Eimengsel aan ui-paprikamengsel toevoegen. Al roerend laten stollen tot glanzende massa. Roerei over 4 borden verdelen.
Groentetip: sperziebonen met citroen.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1982

Spaghetti met vegetarische tomatensaus

SPAGHETTI MET VEGETARISCHE TOMATENSAUS

1 pak vegetarische goulashmix (Hera)
300 gram (volkoren) spaghetti
2 tomaten
2 eetlepels tomatenketchup
1 teentje knoflook
zout
peper
100 gram geraspte oude kaas


In pan goulashsaus maken met 2 zakjes en 8 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. In andere pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Schaal voorverwarmen. Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden. Aan goulashsaus tomaat en tomatenketchup toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 5 minuten zachtjes koken. Spaghetti afgieten en in warme schaal scheppen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Over spaghetti verdelen. Kaas apart geven.
Groentetip: Chinese kool.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1982

Maaltijdsalade met asperges en kalkoentournedos

MAALTIJDSALADE MET ASPERGES EN KALKOENTOURNEDOS

1 blikje asperges (netto 275 gram)
1 kalkoentournedos (100 gram)
1 eetlepel (olijf)olie
zout
peper
½ rode paprika
½ pakje Boursin naturel à 80 gram
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel azijn
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel suiker
½ zak gemengde salade


In zeef asperges laten uitlekken. Kalkoentournedos in reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten. Kalkoenreepjes in 5 minuten bruin en gaar bakken. Af en toe omscheppen. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Intussen paprika in reepjes snijden. Asperges in stukjes snijden. In een kommetje Boursin met een vork fijnmaken. Toevoegen: yoghurt, azijn, kerriepoeder, suiker, zout en peper. Tot een sausje roeren. In een slaschaal doen: gemengde salade, asperges, paprika, kalkoenreepjes en sausje. Luchtig door elkaar scheppen.
Lekker met (warme) bruine bolletjes.

1 persoon

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande september 1989